22. oktober 2019
Der er kommet julepynt op på Café DiLara, som trods strakspåbud fra kommunen holdt åbent torsdag aften. Privatfoto
Der er kommet julepynt op på Café DiLara, som trods strakspåbud fra kommunen holdt åbent torsdag aften. Privatfoto
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridt café risikerer politianmeldelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridt café risikerer politianmeldelse
Opdateret 03. december 2016 kl. 05:58
Taastrup - 02. december 2016 kl. 12:26
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det havde tilsyneladende ingen effekt, at Høje-Taastrup Kommune onsdag udstedte et strakspåbud til Café DiLara på Dorphs Allé 7 i Taastrup. Påbuddet blev givet, fordi caféen har opført en ulovlig udbygning, som spærrer for flugtvejene, og caféen måtte derfor ikke åbne, før udbygningen er fjernet eller lovliggjort, skriver DAGBLADET Roskilde.

arrow Læs også: Naboer blev vækket: Bil kørte ind i omstridt café fire gange

Men torsdag aften havde caféen tilsyneladende fortsat åbent, selvom forholdene omkring udbygningen ikke var bragt i orden.

Derfor overvejer Høje-Taastrup Kommune nu, om man skal politianmelde caféen.

- Vi er pt. i gang med at indsamle og gennemgå dokumentation for gårsdagens aktiviteter i cafeen. Hvis vi mener, at det er tilstrækkeligt dokumenteret, at cafeen har holdt åbent, melder vi dem til politiet, siger centerchef Lars Christensen fra Teknik- og miljøcentret i Høje-Taastrup Kommune.

I så fald risikerer caféen en bøde eventuelt suppleret med dagsbøder, så længe de ulovlige forhold foregår.

- Vi vil desuden snakke med politiet, om de har mulighed for at lægge vejen forbi ud på aftentimerne, tilføjer Lars Christensen.

Hvis man kiggede på caféens Facebook-side torsdag, lagde de dog ikke skjul på, at stedet var åbent. »Så det lille fredag, og weekenden er rundt om hjørnet. Kom og start din weekend med at ryge en god pibe for kun 100 kr. KUN I DAG,« lød det blandt andet på Facebook-siden.

Det falder ikke i god jord hos de lokale politikere, at caféen torsdag tilsyneladende valgte at åbne, før forholdene er bragt i orden.

- Man kan godt undre sig over, at de vælger at sidde et strakspåbud overhørig. Jeg finder det faktisk temmelig provokerende, siger borgmester Michael Ziegler (K), som påpeger, at påbuddet jo er givet, fordi flugtvejene med den ulovlige tilbygning er spærret, hvilket kan få alvorlige konsekvenser i tilfælde af brand.

- Men kommunen kan ikke gøre mere i den sag. Det er politiets opgave at sørge for, at påbuddet bliver effektueret, siger han til DAGBLADET Roskilde.

I det hele taget er der fra kommunens side nu ekstra skærpet fokus på caféen.

- Vi tager sagen og borgernes bekymringer meget alvorligt, og kigger på alle forhold omkring caféens drift. Som jeg tidligere har sagt, kan vi ikke forbyde, at der drives café på ejendommen, for i planlovens forstand er der ikke forskel på restaurant og café. Men vi holder skarpt øje med, om alle andre forhold er lovlige. Vi har også flere gange rettet henvendelse til arbejdstilsynet om overtrædelse af rygeloven, siger Michael Ziegler.

arrow Ny lokalplan vil også gælde for vandpibecafé
19. oktober 2018 kl. 09:14 Opdateret: kl. 13:53
arrow Vandpibecafé åbner igen
23. december 2016 kl. 12:55 Opdateret: kl. 12:55
arrow Omstridt café lukket efter strakspåbud
01. december 2016 kl. 12:03 Opdateret: kl. 06:00

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk