15. september 2019
Vandpibecaféen Dilara på Dorphs Allé, som søndag aften blev ramt af et skyderi, fik i går et strakspåbud fra kommunen på grund af en ulovlig tilbygning. Foto: Peter Erlitz
Vandpibecaféen Dilara på Dorphs Allé, som søndag aften blev ramt af et skyderi, fik i går et strakspåbud fra kommunen på grund af en ulovlig tilbygning. Foto: Peter Erlitz
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Omstridt café lukket efter strakspåbud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Omstridt café lukket efter strakspåbud
Opdateret 03. december 2016 kl. 06:00
Taastrup - 01. december 2016 kl. 12:03
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vandpibecaféen Dilara på Dorphs Allé i Taastrup fik onsdag et strakspåbud af kommunen og må ikke åbne igen, før en byggesag er bragt i orden.

arrow Læs også: Naboer blev vækket: Bil kørte ind i omstridt café fire gange

Caféen er den samme, som søndag aften blev ramt af 16 skud, men naboer i området har flere gange tidligere klaget over caféen og de aktiviteter, den medførte i området.

Efter skyderiet blev kommunen gjort opmærksomme på en udbygning af caféen, som viste sig at være ulovlig, og det er den, der har medført et strakspåbud fra kommunen. Udbygningen er ulovlig, fordi den er dækket til og derved spærrer for flugtveje i tilfælde af brand. Den skal således lovliggøres eller rives ned, før der igen må drives café på stedet, oplyser centerchef Lars Christensen fra Høje-Taastrup Kommune til DAGBLADET Roskilde.

Besøget fra kommunen havde således ikke en direkte relation til skyderiet, men der er selvsagt kommet opmærksomhed på stedet efter den voldsomme hændelse.

- Vi har reageret på de henvendelser, vi har fået fra borgere om stedet, og set på, om tingene er, som de skal være. Det var de så ikke, så derfor er der udstedt et strakspåbud, fortæller Flemming Andersen (V), formand for plan- og miljøudvalget.

Han understreger, at det er politiet, som håndterer sagen om selve skyderiet og de andre personforhold, der måtte gøre sig gældende i sagen, og at kommunen kun kan koncentrere sig om de bygningsmæssige forhold.

Det er dog tilladt til at drive restaurant på adressen, og eftersom planloven ikke skelner mellem restaurant og café, så har kommunen ikke hjemmel til at lukke den permanent.

- Vi kan ikke være juridiske smagsdommere over, hvilken type café eller restaurant der må være på adressen, og selv hvis vi lavede lokalplanen om og forbød restaurant på stedet, så ville eksisterende aktiviteter have lov til at fortsætte. Så vi har som kommune ikke så mange redskaber tilbage, har borgmester Michael Ziegler tidligere fortalt til DAGBLADET Roskilde.

Men nu er der så kommet en byggesag, som midlertidigt har sat en stopper for caféen. Men hvis udbygningen bliver lovliggjort eller revet ned, så er der altså ikke noget til hinder for, at caféen kan fortsætte.

arrow Ny lokalplan vil også gælde for vandpibecafé
19. oktober 2018 kl. 09:14 Opdateret: kl. 13:53
arrow Vandpibecafé åbner igen
23. december 2016 kl. 12:55 Opdateret: kl. 12:55
arrow Omstridt café risikerer politianmeldelse
02. december 2016 kl. 12:26 Opdateret: kl. 05:58

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk