22. september 2021
Oliver Nielsen og hans mor Camilla Petersen kørte en cykeltur på 100 miles (161 km). Mor på den tohjulede og Oliver på hans 36 tommers ethjulede cykel. Foto: Camilla Petersen
gallery icon

Se billedserie

Oliver Nielsen og hans mor Camilla Petersen kørte en cykeltur på 100 miles (161 km). Mor på den tohjulede og Oliver på hans 36 tommers ethjulede cykel. Foto: Camilla Petersen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oliver nåede sit mål: 13-årig kørte 100 miles på et enkelt hjul

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oliver nåede sit mål: 13-årig kørte 100 miles på et enkelt hjul
Taastrup - 28. juli 2021 kl. 11:12
Af Kasper Ellesøe

- Det vil jeg gøre som 13-årig.

Nogenlunde sådan sagde 13-årige Oliver Nielsen fra Sengeløse, da han hørte, at hans venner havde kørt 100 miles (cirka 161 km) som 14-årige.

Og han klarede det på 10 timer og 47 minutter, efter turen begyndte klokken 7 om morgenen den 29. juni.

Men det var ikke i bil, bus eller på en almindelig cykel. Nej, bedriften blev klaret på ethjulet cykel sammen med hans mor Camilla, der dog kørte på en tohjulet cykel.

- Det var en slags uofficielt rekordforsøg. Mine venner havde sagt, at det ville være sejt, hvis jeg gjorde det som 13-årig. Så jeg gjorde det for at slå dem. Det var super fedt og fedt at min mor gad at tage med. Men det var også hårdt, og dagen efter lavede jeg ikke andet end at sidde ned og ligge ned, fortæller Oliver Nielsen, der efter sommerferien skal i 7. klasse på Sengeløse Skole.

Han kører normalt ture på omkring 10 km, så over 160 km var langt mere, end han plejer at køre. Men han klarede det selvom det var en varm sommerdag i slutningen af juni.

- Jeg tror, det var viljen og så at jeg ville nå det mål, jeg havde sat mig, siger Oliver Nielsen, der også har gjort sig tanker om at næste projekt på den ethjulede cykel kunne være at cykle helt til Tyskland.

- Han er meget motiveret for at gøre nogle lidt vilde ting, fortæller Olivers mor Camilla Petersen.

Oliver og hans mor kørte sammen rundt. Han på ét hjul, hun på to. Foto: Camilla Petersen

På cirkusskole

Hvis nogen gik og troede, at det at køre på ethjulet cykel primært foregik i cirkus, så er det ikke rigtigt. Unicykling kaldes det, og inden for den sportsgren er der - ligesom i almindelig cykling - forskellige discipliner. Oliver Nielsen går til unicykling i Trekroner Idrætsforening og Jyllinge Gundsømagle Idrætsforening, der begge tilbyder unicykling.

Men for Oliver Nielsen startede det hele faktisk med cirkus, da familien hvert år tog på højskole.

- Da jeg var yngre, var jeg med mine forældre på cirkushøjskole, og her var noget af det, man kunne prøve en ethjulet cykel. Og det blev jeg god til, siger Oliver Nielsen, der startede i klub, da han blev 10 år.

Han er nu så dygtig, at han er inde omkring landsholdet, og han skulle have været med til VM, der dog er blev aflyst sidste år og i år på grund af corona.

- Men forhåbentlig næste år. Det er vildt, at jeg allerede er blevet så god, siger han og fortæller, hvad det fedeste ved unicykling er.

- Sammenholdet er godt. Selvom vi er konkurrenter, fejrer vi allesammen, at vi har klaret konkurrencen sammen. Vi er sammen om det, siger Oliver Nielsen, som har »freestyle« som sin primære disciplin inden for unicykling.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?