5. december 2020
Sådan har det set ud på Rubjerg Station tidligere år, når Hedelands Veteranbane har kørt juletog i december. Foto: Hedelands Veteranbane/www.ibk.dk
Sådan har det set ud på Rubjerg Station tidligere år, når Hedelands Veteranbane har kørt juletog i december. Foto: Hedelands Veteranbane/www.ibk.dk
Foto: Picasa
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Øv øv! Årets juletog er aflyst

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Øv øv! Årets juletog er aflyst
Taastrup - 13. november 2020 kl. 06:02
Af Lisbeth Jansen og Stina Felby Egerup

Det har været en tradition de sidste mange vintre, at de hyggelige veterantog kører med juleglade gæster ud i det naturskønne Hedeland. Ofte med et stop for at købe et juletræ eller få et glas gløgg hos spejderne ved Rugbjerg Station.

arrow Læs også: Aflyst: Intet jule-Hedemarked i år

Men sådan ser det ikke ud til at blive i år.

På grund af de nuværende corona-restriktioner med afstand og forsamlingsforbud, har Hedeland Veteranbane nemlig måtte aflyse årets julekørsel, og det samme gælder spejdernes juletræssalg.

- Hvis corona-restriktionerne lempes væsentligt inden december, forsøger vi at gennemføre en alternativ kørsel, men det bliver formentlig kun med et tog i drift, lyder det fra veteranbanen.

Juletog i 20 år

Hedelands Veteranbane har eksisteret i 43 år, og er i årenes løb vokset til at blive Danmarks længste smalsporede veteranjernbane med en strækning på fem kilometer ud i det naturskønne Hedeland i Hedehusene.

Ifølge formand Claus Nielsen begyndte julekørslerne i starten af 00'erne, så det er i omtrent halvdelen af banens levetid, at togene også har bragt publikum ud i Hedeland i december.

Efterhånden er juletogene derfor også blevet en decideret tradition for det frivillige togpersonale i form af veteranbanens medlemmer, som har deres vante gang ved banen.

- Julekørslerne er en tradition - også for os i foreningen, der bemander togene og billetsalget på køredagene. Det er rart at have juletræerne med under kørslen, og rart at se folk glæde sig. Nogle enkelte år har det også været snevejr, og det giver lidt ekstra julestemning, siger Claus Nielsen, som derfor ærgrer sig over, at julekørslen sandsynligvis ikke kan gennemføres i år.

Man kan holde sig opdateret på eventuelle ændringer via hjemmesiden www.ibk.dk eller Hedelands Veteranbanes Facebook-side.

arrow Anderledes jul i år: Sådan bliver juletræet tændt
23. november 2020 kl. 06:49 Opdateret: kl. 16:28
arrow Juletræet tændes i stilhed
13. november 2020 kl. 11:54 Opdateret: kl. 14:02

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Det er frivilligt og gratis for den enkelte, når Danmark - formentlig snart - begynder at vaccinere befolkningen mod covid-19. Vil du vælge at blive vaccineret?