16. oktober 2021
Det er scener som denne, kommunerne på Vestegnen gerne vil undgå ved at få en letbane langs Ring3. På den måde håber de at få flere bilister over i den offentlige transport.
Det er scener som denne, kommunerne på Vestegnen gerne vil undgå ved at få en letbane langs Ring3. På den måde håber de at få flere bilister over i den offentlige transport.
Foto: Bjørn Armbjørn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ønsket om letbane lever fortsat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ønsket om letbane lever fortsat
Opdateret 06. juli 2009 kl. 13:32
Taastrup - 02. juli 2009 kl. 09:38
Af Stina Felby Madsen
Vestegnen: På et møde mellem kommunerne i Letbanesamarbejdet Ring 3 og DSB, bød DSB ind med nye forslag til en letbane, som samtidig kan køre på S-togskinner. Dermed kom der fornyet liv i letbanen langs Ring 3.

Letbanesamarbejdet Ring 3 består af en gruppe kommuner, blandt andet Høje-Taastrup, som sammen med Hovedstadsregionen arbejder for en letbane. Både Letbanesamarbejdet og DSB håber, at både allerede eksisterende analyser og DSB's ideer kommer til at indgå i det analysearbejde, som Transportministeriet har på trapperne om en højklasset kollektiv transportmulighed langs Ring 3.

- Vi synes, det er vigtigt at fastholde visionen om en letbane og forventer at komme med i dialog med transportministeriet sammen med andre relevante parter. Vi synes, at DSB åbner for nye og spændende muligheder, som vi meget gerne ser bliver taget med i overvejelserne. Men det vigtigste for os er, at der hurtigt kommer en kollektiv trafikløsning langs Ring 3, siger formanden for Letbanesamarbejdet Ring 3, Gladsaxe Kommunes borgmester Karin Søjberg Holst (S).

Analyserne skal udarbejdes som led i aftalen "En grøn transportpolitik", som Folketinget vedtog i januar 2009.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?