16. januar 2021
Et projekt om økonomisk rådgivning til beboere i udsatte områder i Høje-Taastrup Kommune bliver nu forlænget i fire år.
Et projekt om økonomisk rådgivning til beboere i udsatte områder i Høje-Taastrup Kommune bliver nu forlænget i fire år.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Økonomisk rådgivning er en succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomisk rådgivning er en succes
Taastrup - 16. december 2016 kl. 11:31
Af Stina Felby Egerup

Det har i den grad været en succes at tilbyde økonomisk rådgivning til beboere eller familier med ondt i økonomien. Det viser en evaluering af et projekt omkring Økonomisk Rådgivning i Taastrupgaard, Gadehavegård og Charlottekvarteret i Høje-Taastrup Kommune, skriver DAGBLADET Roskilde.

I perioden fra den 1. maj 2015 til 1. august 2016 har den Økonomiske Rådgivning hjulpet 188 beboere/familier, og på to år er antallet af udsættelser på grund af manglende husleje faldet med 35 procent fra 46 til 30 om året.

- Den økonomiske rådgivning har været en stor succes. Vi kan se, at pengene er givet godt ud, og det betaler sig på både det økonomiske og det menneskelige plan, siger Laurids Christensen (K), formand for socialudvalget.

Høje-Taastrup Kommune støtter rådgivningen med 80.000 kroner om året, og byrådet har for nylig besluttet at fortsætte støtten frem til 2020.

Den Økonomiske Rådgivning er en forebyggende og rådgivende indsats målrettet beboere, der er i fare for at blive udsat af deres bolig, samt beboere i en særligt sårbar økonomisk situation.

Efter kontanthjælpsloftet trådte i kraft den 1. oktober, har Den Økonomiske Rådgivning oplevet en markant fremgang i antallet af henvendelser.

Endvidere er antallet af udsættelser i Charlottekvarteret, Gadehavegård og Taastrupgaard fortsat højt. I 2015 var der 30 udsættelser, og i 1. halvår af 2016 har der været 8 udsættelser.

En anden indikator på, at der fortsat er behov for Økonomisk Rådgivning, er beboernes huslejerestancer. Alene i Charlottekvarteret og Gadehavegård beløb restancerne sig i 2015 på over 1 million kroner.

Udover de 80.000 kroner fra Høje-Taastrup Kommune kommer et tilsvarende beløb fra boligorganisationerne, mens Landsbyggefonden finansierer resten.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?