24. august 2019
Borgmester Michael Ziegler og projektdirektør Ole Møller tog tirsdag det traditionelle første spadestik til den nye bro, der skal forbinde Nærheden med det eksisterende Hedehusene. Foto: Thomas Olsen
gallery icon

Se billedserie

Borgmester Michael Ziegler og projektdirektør Ole Møller tog tirsdag det traditionelle første spadestik til den nye bro, der skal forbinde Nærheden med det eksisterende Hedehusene. Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt vartegn på vej: Om 10 måneder står her en bro

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt vartegn på vej: Om 10 måneder står her en bro
Taastrup - 19. marts 2019 kl. 15:04
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- Nogle bygger mure. Andre bygger bro. Vi gør det sidste, for vi ønsker at samle og ikke adskille.

Sådan lød det fra borgmester Michael Ziegler, da der tirsdag var første spadestik til den nye bro, der skal forbinde Nærheden med det eksisterende Hedehusene.

- Det er et vigtigt spadestik, fordi vi med denne bro får en sammenhængende by. Vi binder det gamle og det nye Hedehusene sammen, så vi får en hel by, fortsatte borgmesteren.

Den nye bro skal være en kombineret vej- og stiforbindelse hen over jernbanen, og den forventes færdig inden årets udgang.

Broen kommer til at ligge i forlængelse af Kallerupvej syd for Hovedgaden og føres som en bro over til Skolebakken i Nærheden. Broen er for biler, men der etableres også cykelsti og fortove på broen.

Hedevolden bliver i den forbindelse nedlagt, og der bliver anlagt en ny vej til broen lidt tættere på Hedehuset for at få et direkte og smidigt vejforløb i forhold til Kallerupvej.

Det betyder, at et stykke af Kulturparken bliver inddraget til den nye vej, og derfor bliver der i øjeblikket også fældet træer og buske i parken op mod Hedevolden.

Lige nu kan gravearbejdet i Kulturparken godt se voldsomt ud, men græs og beplantning bliver genetableret, så parken igen fremstår som en grøn oase i byen.

- Kulturstien bliver også genoprettet, og faktisk bliver den nye sti meget bedre integreret i den resterende by, fordi man vil komme fra Hovedgaden og blive ført direkte ind i parken ad Kulturstien, forklarede Michael Ziegler.

Broen over jernbanen etableres som en såkaldt skråstagsbro med en enkelt 33 meter høj pylon, som skal fungere som vartegn for byen. Broen vil få et spænd på cirka 40 meter over jernbanen.

Projektdirektør i NærHeden P/S, Ole Møller, glæder sig til, at den nye bro står færdig.

- I løbet af de næste måneder afslutter vi bolig nummer 200 i Nærheden, og i løbet af foråret sætter vi gang i seks nye store byggeprojekter herude, blandt andet et ny SuperBrugsen og 500 yderligere boliger. Og vi har allerede solgt til flere nye byggeprojekter i de kommende år, så broen er tiltrængt, fortalte Ole Møller, inden han sammen med borgmesteren tog de ceremonielle første spadestik til den nye bro.

Entreprenøren på byggeriet er Jorton, og de har etableret byggepladser på begge sider af jernbanen i forbindelse med byggeriet.
Det betyder, at området på begge sider af jernbanen er afspærret, og stien langs jernbanen fra Hedehusene Station til Hedehushallen er også blevet afspærret. Man skal i stedet bevæge sig ad Hedehusene Hovedgade.

Se video fra første spadestik her:

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk