18. april 2021
1000 borgere over 85 år i Region Hovedstaden vil blive tilbudt at få vaccinen mod Covid-19 hos deres egen læge.
1000 borgere over 85 år i Region Hovedstaden vil blive tilbudt at få vaccinen mod Covid-19 hos deres egen læge.
Foto: Anders Ole Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt tilbud til udvalgte borgere: Bliv vaccineret hos din egen læge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt tilbud til udvalgte borgere: Bliv vaccineret hos din egen læge
Taastrup - 05. marts 2021 kl. 11:21

En række borgere over 85 år vil nu blive tilbudt at få vaccinen mod Covid-19 hos deres egen læge.

Det sker som led i et forsøg, hvor 1000 borgere i den såkaldte vaccinationsgruppe 3 (borgere på 85 år eller derover) får tilbud om at deltage, og Høje-Taastrup er blandt de deltagende kommuner.

Borgerne vil blive ringet op af deres praktiserende læge allerede i slutningen af denne uge og bliver vaccineret i starten af næste uge.

- Det er rigtig godt, at borgerne på 85+ nu får muligheden for at blive vaccineret tæt på deres hjem hos deres praktiserende læge. Der er i første omgang tale om en forsøgsordning, men går det godt, vil vi se på, om man kan udbrede muligheden for, at også andre borgerne kan blive vaccineret hos egen læge, siger regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S).

Der er tale om et forsøg, hvor en gruppe på 1000 85+-årige får tilbud om at blive vaccineret med Moderna-vaccinen hos deres egen læge. Region Hovedstaden og PLO-Hovedstaden samarbejder om opgaven, som foregår i 24 kommuner i Region Hovedstaden.

Hos formand for Praktiserende Lægers Organisation i Hovedstaden (PLO-H) Peder Reistad vækker forsøgsordningen begejstring:

- Vi er meget glade for, at vi nu kan tilbyde vores ældste patienter at blive vaccineret i kendte og trygge rammer hos deres egen læge. Vi synes jo det giver god mening at gøre det hos os. De fleste har kort afstand til egen læge og er vant til at komme her i forbindelse med vaccination. Vi kunne også se en stor opbakning fra vores læger til at være med i dette forsøg. Fra vi sendte invitationen ud, gik der kun få timer, så havde vi over 200 klinikker, der havde tilmeldt sig, siger Peder Reistad.

Borgerne bliver ringet op af deres egen læge formentlig fredag den 5. marts, og bliver vaccineret i starten af næste uge.

Vaccination hos egen læge foregår i udvalgte lægepraksisser.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?