25. marts 2019
Plan- og miljøudvalget har godkendt at der skal udarbejdes lokalplansforslag så ejendommen på Taastrup Hovedgade 10A kan bruges til beboelse. Foto: Kasper Ellesøe
Plan- og miljøudvalget har godkendt at der skal udarbejdes lokalplansforslag så ejendommen på Taastrup Hovedgade 10A kan bruges til beboelse. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nyt hjemløse-botilbud forventes ikke at give naboklager

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt hjemløse-botilbud forventes ikke at give naboklager
Taastrup - 02. december 2018 kl. 15:31
Af AF Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt bofællesskab under Blå Kors' pensionat i Taastrup er for nylig startet op.

Pensionatet har fået bevilliget midler fra Sundhedsstyrelsen til det treårige projekt Sam-bo, der er et nyt botilbud for mennesker med hjemløseproblematikker, og det har været i gang siden august.

Bofællesskabet er Midlertidigt oprettet i eksisterende lokaler på Blå Kors' pensionat på Ludvig Hegners alle, men man er på udkig efter et sted at fortsætter bofællesskabet. Derfor ønsker Blå Kors Danmark at købe ejendommen på Taastrup Hovedgade 10A, der nu er ejet af ejendomsmægleren Vexøe Bolig, og som ejendomsmæglerne har til salg.

Men boligen er udlagt til erhverv, og derfor kræver det en ændring af lokalplanen for området, før Blå Kors kan flytte botilbuddet. Derfor har forstander Ole Hjuler søgt om en lokalplansændring.

Den sag var her i efteråret på plan- og miljøudvalgets dagsorden. Her besluttede udvalget, at der skal udarbejdes et lokalplansforslag, der giver mulighed for beboelse i ejendommen.

I udvalget diskuterede man blandt andet, hvad naboerne ville sige til at få et bofællesskab i Blå Kors-regi som nabo.

- En af de ting, vi diskuterede, var, hvad borgerne ville sige til et udslusningspensionat der. Men da der blandt andet ikke har været nogle klagesager på pensionatet på Ludvig Hegners Allé, valgte vi at godkende principbeslutningen, og der var enighed, om der skal udarbejdes en lokalplan for ejendommen, så den tillader at blive brugt til beboelse. Vi mener, at ejendommen vil passe godt til formålet, og at der er tale om beboere, der ikke forventes at give nogle problemer, fortæller udvalgsformand Peter Faarbæk (S), som også fortæller, at godkendelsen også skal ses i lyset af, at der mangler billige boliger.

Sam-bo vil være et stof- og alkoholfrit botilbud, og beboerne vil blandt andre være forhenværende beboere på Blå Kors Pensionat Taastrup.

- Det er et tilbud til nogle mennesker, der har brug for et fællesskab at bo i. De skal lære at stå alene, og vil nogle gange have brug for støtte fra personale, siger Ole Hjuler, der er forstander på pensionatet i Taastrup.

Han fortæller, hvorfor det lige er ejendommen på Taastrup Hovedegade, der er oplagt.

- Vi har været rundt at se på flere huse. Indretningen og placeringen i forhold til pensionatet var god. Det er tæt på, og alligevel ret langt væk. Men her kan beboerne ringe til eller komme forbi pensionatet, hvis de har problemer.

Ole Hjuler regner ligesom Peter Faarbæk ikke med at beboerne på Taastrup Hovedgade 10A vil give problemer i området.

- Det er nogle af dem, der har det bedst af vores beboere. Selvfølgelig bliver det anderledes for naboerne at have nogle i ejendommen hele dagen i stedet for en ejendomsmægler, der kun er der nogle gange. Mit håb er da også, at beboerne bliver en del af naboområdet, som man er det mange andre steder i Danmark, siger Ole Hjuler.

Det forventes, at udarbejdelsen af en lokalplan for ejendommen vil tage 8-12 måneder, men Ole Hjuler håber, at det kan gå stærkt, for pladserne, som projekt Sam-bo optager på pensionatet skal bruges til yderligere tre hjemløsepladser.

- Jo hurtigere det kan ske, jo bedre er, siger Ole Hjuler med henvisning til den store efterspørgsel på hjemløsepladser.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk