21. marts 2019
Sådan ser forslaget til det kommende boligområde ud. Det er her, de tre nye veje skal ligge.
Sådan ser forslaget til det kommende boligområde ud. Det er her, de tre nye veje skal ligge.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye vejnavne til kommunen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye vejnavne til kommunen
Taastrup - 17. september 2018 kl. 06:38
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et nyt boligområde er på vej i den sydlige del af Taastrup i trekantsområdet mellem Hveen Boulevard og Taastrup Hovedgade. Med området følger også tre nye veje, som skal have navne.

To grundejere og bygherrer har sendt forslag til vejnavne, og de politikerne i Teknisk Udvalg har på sit seneste møde godkendt tre navne: Agersøvej, Musholmvej og Romsøvej.

Det var dog ikke de navne, der oprindeligt var blevet foreslået. De to ejere var hver især kommet med forslag til vejnavne; Svanevej og Søvænget. Vejnavnene kunne dog ikke godkendes ifølge Lov om Vejnavne, da de er anvendt inden for en radius af 15 km fra kommunegrænsen.

De tre vedtagene vejnavne, Agersøvej, Musholmvej og Romsøvej, kommer derfor fra administrationen og hører til kategorien danske småøer beliggende i Storebælt.

Området har tidligere tilhørt Ishøj Kommune. Med anlæggelse af Hveen Boulevard fik området ikke en naturlig sammenhæng med Ishøj, men mere med Taastrup. Området grænser mod nord op til erhvervsområdet Vandmestervej, Snedkervej og Malervej og ligger som en enklave, en ø, omgivet af store veje. Derfor er danske småøer inspirationskilde for vejnavne for området, lyder forklaringen.

Følger traditionen
Kommunen har tradition for at navngive veje inden for kategorier som eksempelvis svenske stednavne som i Høje Taastrup, sangfugle som i Pip-kvarteret i Taastrup eller blomsternavne som i Kraghave-kvarteret. Stednavne inden for en bestemt kategori kan være med til at lokalisere, hvor i kommunen kvarteret ligger. Forslaget til nye vejnavne følger denne tradition. Derfor har administrationen foreslået vejnavne inden for kategorien danske småøer, og begge ejere har accepteret forslagene.

De foreslåede vejnavne er reserveret i Danmarks adresseregister.

De nye veje skal ligge i et boligområde, som er omfattet af lokalplan 1.51.3, som forventes vedtaget i efteråret 2018.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk