24. juni 2021
Med partnerskabet forpligtiger Høje-Taastrup Kommune sig til at stille særlige krav til eksempelvis miljø og bæredygtighed inden for 12 udvalgte områder. Inden for udstyr til storkøkkener er det blandt andet krav til blandt andet køle- fryseskabe, kaffeautomater, opvaskemaskiner, emhætte og ventilation samt krav til emballage. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Med partnerskabet forpligtiger Høje-Taastrup Kommune sig til at stille særlige krav til eksempelvis miljø og bæredygtighed inden for 12 udvalgte områder. Inden for udstyr til storkøkkener er det blandt andet krav til blandt andet køle- fryseskabe, kaffeautomater, opvaskemaskiner, emhætte og ventilation samt krav til emballage. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye krav: Kommunens indkøb skal være grønne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Nye krav: Kommunens indkøb skal være grønne
Taastrup - 29. januar 2021 kl. 05:58
Af Kasper Ellesøe

Klima, miljø og bæredygtighed står fortsat højt på dagsordenen i Høje-Taastrup Kommune.

arrow Læs også: Dagligvareforretning tænker grønt: Nedbringer CO2-udledning med 56 ton

For nylig tog byrådet i kommunen endnu et skridt ned ad den grønne sti, efter politikerne har godkendt at kommunen indgår i et såkaldt "Partnerskab for Grønne Indkøb", der er skabt under Miljøministeriet for at femme at offentlige indkøb bliver mere grønne.

Det har byrådet i Høje-Taastrup nu tilsluttet sig.

- Som en af de mest klimavenlige kommuner i Danmark er, ser vi det som et helt naturligt tiltag, at vi tænker i en grøn retning i forhold til vores kommunale indkøb, sagde Henrik Torning (K) til vedtagelsen.

I samarbejdet er der 12 indkøbsmål, som partnerskabet går efter at leve op til. Der er siden sagen behandlet kommet et ekstra mål på. Dem kan man se i faktaboksen her på siden. Og det går allerede godt, inden man er kommet i gang.

- Allerede nu opfylder vi 9 af de 11 punkter, som partnerskabet måler sig på, og det viser bare, at vi gør rigtig meget godt i forvejen. Ved at indgå i partnerskabet forpligter vi os til at tænke miljø og klima ind i vores hverdag. Hver gang vi som kommune køber noget, skal vi lige vurdere, om vi har valgt det rigtige i forhold til at fastholde vores grønne profil, sagde Henrik Torning.

Alle stemte for

Alle partier i Byrådet stemte for at indgå i partnerskabet, og hos Enhedslisten er man også glad for forslaget, men ønsker, at man gør endnu mere.

- Det er rigtig fint, at vi kigger på det. Det er et godt første skridt. Det næste er, at vi også politisk er ansvarlige. Næste skridt er, at vi også har en indkøbspolitik og ikke kun en strategi. Vi skal i byrådet tage ansvar for indkøbspolitikken. Jeg opfatter, at vi i byrådet har en fælles forståelse for det, og derfor bør vi alle kigge på at få en indkøbspolitik, siger Emil Viskum (EL).

Også De Radikale bakker op.

- Det er en vigtig sag for os, at vi tager det rigtige skridt. Vi bruger meget tid på at skændes om alle mulige ting, men når det kommer til den grønne profil, så er det fedt, at vi i byrådet kan se det fornuftige i at investere i vores grønne og miljøbevidste tankegang, sagde Esat Sentürk (R).

Medlemskabet af partnerskabet er gratis, men forpligtende. Det betyder, at Høje-Taastrup Kommune skal gøre, hvad man kan for at følge de fælles indkøbsmål, som partnerskabet opsætter og skal have en offentligt tilgængelig indkøbsstrategi, hvor det fremgår, at miljøhensyn er et væsentligt parameter i forbindelse med indkøb.

Administrationen i Høje-Taastrup Kommune vil løbende sikre fokus på dokumentation af de miljømæssige gevinster og eventuelle økonomiske omkostninger ved at opfylde målene.

I partnerskabet indgår en række forskellige offentlige aktører som kommuner, regioner og ministerier.

Det senest tilføjede mål er et mål om tekstiler, hvor det er ambitionen at minimere ressourceforbrug og miljøpåvirkning fra tekstilforbrug, herunder fra produktion, anvendelse, vedligehold og bortskaffelse af tekstilprodukter.

arrow Parter indgår grønt partnerskab: Skal øge klimafokus hos unge
19. februar 2021 kl. 11:31 Opdateret: kl. 10:10
arrow Genbruger gammel beton: Hvad gør det ved klimaet?
15. januar 2021 kl. 06:12 Opdateret: kl. 10:18

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?