21. maj 2019
Inge Gudbergsen har været våger flere gange efter at hun i maj læste artiklen i Lokalvisen Taastrup om vågetjenesten. Foto: Pernille Rohde
Inge Gudbergsen har været våger flere gange efter at hun i maj læste artiklen i Lokalvisen Taastrup om vågetjenesten. Foto: Pernille Rohde
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny våger: - En god oplevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny våger: - En god oplevelse
Taastrup - 10. september 2018 kl. 08:45
Af Pernille Rohde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Inge Gudbergsen kontaktede i maj Vågetjenesten i Høje-Taastrup, efter at hun i Lokalavisen Taastrup havde læst, at der var brug for flere vågere.

arrow Læs også: Stor mangel på vågere

- Jeg blev ringet op af Kirsten Thuesen, som er koordinator for vågerne i Ældre Sagen i Høje-Taastrup. Vi fik en god, lang snak og efterfølgende kom hun på besøg hos mig, hvor vi talte videre og hun stillede mig spørgsmål, fortæller Inge.

Hun blev herefter godkendt som våger og var på kursus hos Ældre Sagen.

- På kurset var vi en 30-40 stykker og nogle erfarne vågere fortalte om deres oplevelser. Herefter var der workshops, hvor vi blandt andet skulle forholde os til vores egen død, siger Inge, som følte sig godt klædt på efter kurset. Kort tid efter var hun ude og våge for første gang.

- Det var en god oplevelse, som jeg godt følte, at jeg kunne klare, siger Inge som efterfølgende har våget flere gange.

Inge valgte at blive våger, fordi hun gerne ville yde frivilligt arbejde, hvor hun gør noget for andre.

- Jeg sad hos min mor, da hun døde for halvandet år siden og efter den oplevelse følte jeg, at jeg godt kunne være våger.

Jeg overvejede også at blive besøgsven, men det passer mig bedre at være våger, fordi man ikke binder sig til faste besøg hver uge, men kan tage vagter, når det passer, forklarer Inge.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk