21. november 2017
Den nye skole i Nærheden forventes først at være klar til at tage imod de første elever i august 2021, men allerede fra august måned i år er der ansat en ny skoleleder til skolen. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

Den nye skole i Nærheden forventes først at være klar til at tage imod de første elever i august 2021, men allerede fra august måned i år er der ansat en ny skoleleder til skolen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny skole åbner i 2021: Lederen er allerede ansat

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny skole åbner i 2021: Lederen er allerede ansat
Opdateret 12. juli 2017 kl. 17:22
Taastrup - 12. juli 2017 kl. 13:58
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Selvom den nye skole i Nærheden i Hedehusene efter planen først slår dørene op i 2021, så er den nye skoleleder allerede ansat. 54-årige Dorthe Junge er kvinden, der skal få fremtidens skole til at blive en succes, skriver DAGBLADET Roskilde.

Og det er en erfaren kvinde, der er valgt til at sidde ved roret. Dorthe Junge har tidligere været med til at starte tre nye og innovative folkeskoler som leder, nemlig Heimdalsgades Overbygningsskole i Københavns Kommune, Hellerup Skole i Gentofte og senest Frederiksberg Ny Skole på Frederiksberg. Hun har desuden flere års erfaring med blandt andet skoleudvikling og strategisk ledelse.

Dorthe Junge tiltræder stillingen som skoleleder allerede den 1. august 2017 - også selvom Læringshus Nærheden først er planlagt til at stå færdigt i 2021.

- Politisk set har vi nikket ja til, at det giver god mening, at den kommende skoleleder er med i processen fra start af. Det giver jo langt bedre mulighed for, at den pågældende kender til selv de mindste detaljer i skolens idégrundlag og indretning, når de første elever møder ind i 2021, siger Kurt Scheelsbeck (K), formand for institutions- og skoleudvalget.
Indtil da skal Dorthe Junge være to dage om ugen på Hedehusene Skole, to dage på Charlotteskolen og en dag i Institutions- og Skolecentret på rådhuset.

Dorthe Junge glæder sig til at tage fat på sit nye job.

- Det bliver en skole, som giver færdigheder såvel som kompetencer til alle børn og unge. En skole, som klæder alle børn og unge på til at være medskabere af fremtiden. Og en skole, som reelt giver alle børn og unge mulighed for at kunne tage initiativ og ansvar for sig selv og andre resten af deres liv. Der satses stort i Høje-Taastrup Kommune, og man samler alle de små elementer, vi har gået og prøvet af i det små mange steder i den danske folkeskole. Det er et meget stort privilegium at være med til den udvikling, siger Dorthe Junge.

Dorthe Junge har tidligere arbejdet som lærer og skoleudvikler på Værebro Skole i Gladsaxe i 13 år samt på Statens Pædagogiske Forsøgscenter i Rødovre.

Hun har desuden været leder af tænketanken Innovationsrådet under Ugebrevet Mandag Morgen, og senest har hun arbejdet med skoleudvikling, strategisk ledelse, teamsamarbejde og innovation for forskellige skoler og organisationer i hendes eget konsulentfirma.

Udover en læreruddannelse fra Jonstrup Statsseminarium har Dorthe Junge en coachuddannelse og en master (MBA) i forandringsledelse.

- Jeg har altid interesseret mig for skoleudvikling og har skrevet artikler og bøger om teamsamarbejde, social innovation og forandringsledelse i skolen, fortæller hun.

Privat bor Dorthe Junge på Amagerbro med sin mand og lever et aktivt Københavnerliv, hvor hun nyder kulturtilbud i byen og naturtilbud på Amager Strand og på Amager Fælled.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk