28. oktober 2020
Luftfoto over Høje Taastrup C, der viser nye veje/stier og veje/stier mv., som nedlægges.
Luftfoto over Høje Taastrup C, der viser nye veje/stier og veje/stier mv., som nedlægges.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu skal vej omlægges: Se tidsplanen her

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu skal vej omlægges: Se tidsplanen her
Taastrup - 17. september 2019 kl. 08:26

Den nuværende Blekinge Boulevard bliver nedlagt og erstattet af en ny vej, som har arbejdsnavnet Ny Blekinge Boulevard. Det bliver den største trafikale ændring i hele Høje Taastrup C-projektet, og omlægningen begynder snart.

Man vil under hele arbejdet kunne køre fra Hveen Boulevard til Halland Boulevard.

Omlægningen af Blekinge Boulevard er det helt centrale greb i Høje Taastrup C.

Den vil nemlig frigive plads til den nye bydel med boliger og et grønt, aktivt parkstrøg, som skal forbinde Høje Taastrup Station med City 2.

Sammenlægningen af kørebanerne på Skåne Boulevard er i fuld gang, og med den forestående omlægning af Blekinge Boulevard bliver der sagt endegyldigt farvel til de store, pladskrævende øst- og vestgående boulevarder i Høje Taastrup.

- Blekinge Boulevard er fra en tid, hvor der skulle være plads til biler og trafik på en måde, som vi slet ikke har brug for i byen i dag. Nu får vi taget livtag med fortidens planlægning og skabt plads til en levende og aktiv by, siger borgmester Michael Ziegler.

Ny Blekinge Boulevard bliver en hovedadgang til Høje Taastrup C. Den får et vejforløb direkte i forlængelse af Høje Taastrup Vej, og der etableres lyskryds ved hhv. Postgade og Carl Gustavs Gade.

Arbejdet begynder med, at den nordlige vejbane på Blekinge Boulevard bliver nedlagt, og at al trafikken samles på den sydlige vejbane. Når Ny Blekinge Boulevard åbner, nedlægges også den sydlige Blekinge Boulevard.

I dag løber Blekinge Boulevard under Høje Taastrup Boulevard i form af to viadukter. Viadukterne brydes ned og terrænet fyldes op, så det kommer op i samme niveau som det omkringliggende område. Området bliver dermed klar til at indgå i etableringen af den nye, sammenhængende by med boliger og parkstrøg.

Arbejdet med omlægningen af Blekinge Boulevard begynder i slutningen af september/starten af oktober. Ny Blekinge Boulevard forventes at åbne i slutningen af april 2020.

De nye veje i Høje Taastrup C vil blive opkaldt efter købstæderne fra Skåne, Halland og Blekinge for at understrege forbindelsen til de nuværende svenske vejnavne. Der arbejdes i øjeblikket med konkrete forslag til vejnavne. Ny Blekinge Boulevard er derfor foreløbig et arbejdsnavn.

Vejstrukturen i Høje Taastrup by er fra begyndelsen af 1970'erne, hvor man forestillede sig, at Høje Taastrup By skulle huse op mod 80.000 borgere og 80.000 arbejdspladser, og der derfor skulle sikres nem adgang med bil.

Man anlagde derfor de store Blekinge og Skåne Boulevarder, og mellem vejbanerne har der været store arealer med jordvolde, som igennem mange år var reserveret, så der kunne anlægges op til 12 kørebaner, seks i hver retning.

Så mange vejbaner er der ikke brug for i dag, og ved at omlægge Blekinge Boulevard, skaber man plads til nye boliger og parkstrøg på nordsiden af City2. P-pladserne på nordsiden af City2 bliver sammen med INGO-tanken flyttet om til sydsiden af City 2 - her skabes der plads, idet vejbanerne på Skåne Boulevard er ved at blive lagt sammen.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk