23. oktober 2019
Fra 1. maj kommer der parkeringsvagter på gaderne i Høje-Taastrup Kommune. Foto: Leo Grøndal
Fra 1. maj kommer der parkeringsvagter på gaderne i Høje-Taastrup Kommune. Foto: Leo Grøndal
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu kommer parkeringsvagterne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu kommer parkeringsvagterne
Taastrup - 17. april 2019 kl. 18:42
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Fra næste måned skal borgerne i Høje-Taastrup Kommune vænne sig til at se uniformerede parkeringsvagter på gader og stræder.

Den 1. maj bliver der nemlig indført kommunal parkeringskontrol.

Det kommunale parkeringskorps er oprettet for at få bugt med den ulovlige parkering, der medfører forringet trafiksikkerhed. Derudover vil der være fokus på den ulovlige parkering i kommunens handicapparkeringsbåse samt ulovlig tidsparkering, der hindrer flowet på kundeparkeringspladserne omkring Taastrups bymidte.

Som udgangspunkt er det egentlig politiet, der skal udføre parkeringskontrol, da reglerne for standsning og parkering er fastsat i Færdselsloven.

Men Københavns Vestegns Politi nedlagde sit parkeringskorps i 2010, og siden da har parkeringsbøder været et sjældent syn i Høje-Taastrup. Derfor har byrådet altså nu besluttet at oprette et kommunalt parkeringskorps for at få bugt med den dårlige parkeringskultur.

Koster kommunen penge

Folketinget har fastsat parkeringsafgiften til 510 kroner, og heraf går 70 procent til staten. Dertil skal Aalborg Kommune have penge for at udføre kontrollen, og det betyder, at hver parkeringsafgift faktisk koster Høje-Taastrup Kommune 95 kroner.

Og selvom politikere på tværs af byrådet er enige om, at det er håbløst, at parkeringsafgifter koster kommunen penge, besluttede et enigt byråd alligevel tilbage i januar at indføre et kommunalt parkeringskorps. Begrundelsen var netop ønsket om at komme de ulovlige og uhensigtsmæssige parkeringer til livs, og der blev afsat 100.000 kroner årligt til formålet.

De første 14 dage, hvor Parkeringskontrol Nord patruljerer, vil der ikke blive uddelt parkeringsafgifter. I stedet vil bilister, der parkerer ulovligt, få sat en folder i forruden med oplysninger om regler for standsning og parkering.

Parkeringskontrollen vil blive udført i hele kommunen på skiftende dage og tider fordelt over hele døgnet.

Parkeringskontrollen bliver indført i samarbejde med Aalborg Kommunes parkeringskontrol, Parkeringskontrol Nord, der allerede samarbejder med en række kommuner i hele landet, og på Sjælland løser de opgaven for yderligere seks kommuner i øjeblikket: Ringsted, Ballerup, Herlev, Glostrup, Odsherred og Frederikssund Kommuner.

Parkeringskontrol Nord varetager både patruljering, opkrævning af afgifterne og behandling af eventuelle klager. Henvendelser om parkeringskontrollen kan rettes til Parkeringskontrol Nord på tlf. 7011 2223.

Læs mere om Parkeringskontrol Nord og parkeringsreglerne på www.pnord.dk.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk