13. juli 2020
Den tidligere Bodega 16 og smørrebrødsforretning på Valbyvej 2 er bogstavelig talt et hul i jorden. Foto: Kasper Ellesøe
gallery icon

Se billedserie

Den tidligere Bodega 16 og smørrebrødsforretning på Valbyvej 2 er bogstavelig talt et hul i jorden. Foto: Kasper Ellesøe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nu er der et hul i jorden: Område på vej mod nye boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nu er der et hul i jorden: Område på vej mod nye boliger
Taastrup - 18. juli 2019 kl. 17:41
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der sker ting og sager i området ved Dorphs Allé og Valbyvej i Taastrup.

arrow Læs også: 12 rækkehuse på vej til centralt område

Den ikoniske Bodega 16 er bogstavelig talt et hul i jorden, og for tiden er håndværkere i gang med at rive den gamle Netto på Dorphs Allé 10-12.

På de to grunde skal der bygges boliger, for tidligere på året vedtog byrådet en ny lokalplan, der netop gør det muligt.

I høringsperioden kom der ingen indsigelser, og det glædede dengang formanden for plan- og miljøudvalget i Høje-Taastrup Kommune, Peter Faarbæk.

- Det tolker jeg, som om at naboerne er glade for de nye muligheder for at etablere boliger i området. Der har længe været et ønske om, at der skulle ske noget med bygningerne, som har ligget tomme i flere år, sagde han.

Håndværkerne har spærret den gamle nettoforretning forbi, og da avisen var forbi, var der larm inden i bygningen, ligesom en håndværker var i gang med at skrue vinduer løs på bagsiden af bygningen. Flere containere til byggeaffald er stillet op omkring forretningen.

Det er de to tidligere grundejere af henholdsvis Dorphs Allé 10-12 og Valbyvej 2, som ønsker at udnytte deres ejendomme til boligformål i stedet for de erhvervsformål, der har været indtil nu - nemlig en Netto-butik samt Bodega 16 og smørrebrødsforretningen på Valbyvej. Grundene er nu solgt og overdraget til nye ejere.

Mens nedrivningen er i gang i den gamle Netto-butik, er det endnu usikkert, hvornår der kommer boliger, men lokalplan 1.26.6 giver mulighed for rækkehusbebyggelse i to etager opdelt i tre husrækker på Dorphs Allé 10-12 med i alt 15 boliger. På Valbyvej 2, hvor den gamle Bodega 16 lå, giver lokalplanen mulighed for at opføre en bebyggelse i to etager med udnyttelig tagetage.

Der har været værtshus på hjørnet af Valbyvej og Dorphs Allé siden 7. marts 1972. Inden da lå der en købmandsforretning på stedet. Bodega 16 blev karakteriseret som det ældste værtshus i Taastrup, men lukkede i 2014, hvor de mangeårige forpagtere var nødt til at give op.

Den tidligere Netto-butik havde på førstesalen flere erhvervslejemål. Her var der blandt andet kontorer og en fødeklinik. Men de lokaler er ved at blive revet ned.

Den nye lokalplan 1.26.6 kommer også til at omfatte den omstridte vandpibe-café, Café DiLara, på Dorphs Alle 7.

Naboer i området har længe klaget over at være generet af røg og lugt fra caféen samt de mange biler og ulovlige parkeringer, som caféens gæster har medført i området.

Den nye lokalplan betyder ikke, at kommunen nu kan lukke caféen, men den giver nogle nye muligheder for brugen af bygningen.

arrow Borgere bestiller fartkontrol: Her har politiet været
19. maj 2019 kl. 12:52 Opdateret: kl. 14:47
arrow Ny lokalplan vil også gælde for vandpibecafé
19. oktober 2018 kl. 09:14 Opdateret: kl. 13:53
Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk