16. januar 2021
Det var et forslag som dette, Lind & Risør ønskede en lokalplan for, hvor der var plads til 58 boliger i området nord for Gammel Møllehøj Gård mellem Kallerupvej og Kalleruprenden. Men det ønske får de ikke opfyldt, har plan- og miljøudvalget besluttet. Illustration: Lind & Risør.
Det var et forslag som dette, Lind & Risør ønskede en lokalplan for, hvor der var plads til 58 boliger i området nord for Gammel Møllehøj Gård mellem Kallerupvej og Kalleruprenden. Men det ønske får de ikke opfyldt, har plan- og miljøudvalget besluttet. Illustration: Lind & Risør.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nej til ønske om 58 boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nej til ønske om 58 boliger
Taastrup - 08. oktober 2016 kl. 09:57
Af Stina Felby Egerup

Der bliver ikke givet lov til at bygge 58 rækkehuse i området nord for Gammel Møllehøj Gård mellem Kallerupvej og Kalleruprenden i Hedehusene. Det har plan- og miljøudvalget besluttet, skriver DAGBLADET Roskilde.

Til gengæld er det fortsat planer om at udarbejde en lokalplan, som tillader 33 etplans huse i området.

Sagen har tidligere været behandlet i udvalget, og flere beboere i området har udtrykt bekymring ved planerne om at opføre boliger i området. Det er dog blevet udlagt til byområde, og politikerne skal derfor lave en lokalplan for området.

Der er blevet foretaget en række støjmålinger for området, og de har vist, at de oprindelige tanker med 33 styk etplans huse kan ikke realiseres inden for de gældende støjgrænser.

Derfor har bygherren Lind & Risør fremsendt et nyt projektforslag, hvori der foreslås opført 58 rækkehuse, og det er det forslag, plan- og miljøudvalget nu har sagt nej til.

- I forhold til den tidligere dialog, vi har haft med lokalområdet, og de bekymringer, som der er rejst, har vi forholdt os til projektforslaget. Og under hensyntagen til både de eksisterende borgere, bygherre og ikke mindst de kommende borgere er udvalget kommet frem til, at der maksimalt må bygges 33 nye boliger. Der kan bygges med op til 10 meters bygningshøjde, og haver skal placeres, så gældende støjgrænser overholdes, siger Flemming Andersen (V), formand for plan- og miljøudvalget, til DAGBLADET Roskilde.

Området er meget støjbelastet fra Holbækmotorvejen, både fra syd og fra vest. Det ville forudsætte en støjskærm eller vold i 10 meters højde at bringe støjniveauet ned på Miljøstyrelsens anbefalede værdier.

I det nu afviste forslag fra Lind & Risør ville man i stedet benytte bebyggelsen som støjskærm og foreslog to rækkehusstokke med en bygningshøjde på 10 meter. På den måde ville man slippe for en meget pladskrævende støjvold.

- Men vi mener ikke, det er smart at bruge huse til støjværn, siger Laurids Christensen (K), medlem af plan- og miljøudvalget og påpeger, at man i stedet kan opføre støjskærme.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?