22. september 2021
Der kan stoppe nattog på Høje Taastrup Station allerede til februar. Foto: Kenn Thomsen
Der kan stoppe nattog på Høje Taastrup Station allerede til februar. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nattog klar til comeback tidligere end først ventet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nattog klar til comeback tidligere end først ventet
Opdateret 07. december 2020 kl. 06:24
Taastrup - 07. december 2020 kl. 06:03
Af Kasper Ellesøe

Tidligere skrev vi, at der ville komme nattog via Høje-Taastrup Station fra juni næste år, når det svenske togselskab Snälltåget åbner en rute fra Stockholm til Berlin med stop på Høje Taastrup Station.

arrow Læs også: Se billeder og video: Sådan så det ud, da nattoget gjorde comeback

Det er også fortsat aktuelt, men allerede til februar vil et nattog stoppe på Høje Taastrup Station, når Snälltågets rute til de østrigske alper over fem uger fra uge 6 til uge 10.

Fra uge 6 vil toget køre fra Malmø med skituriste med første afgang fredag den 5. februar. Toget kører fra Malmø klokken 15.20 og stopper i Høje Taastrup kl. 16.15. Man er fremme til den første østrigske destination Wörgl HBF 07.45 lørdag morgen. Der er hjemrejse lørdagen efter, og toget ankommer til Høje Taastrup Station søndag klokken 12.20.

Ifølge Snälltåget forurener en togtur fra Malmø/København til Østrig cirka 1,2 kg CO2 pr. person, mens en flyrejse fra København til Østrig forurener 267 kg CO2. En tur i en benzindreven Volvo har et klimaaftryk på 128 kg CO2 pr. person, hvis der er fire personer i bilen, og en bus på fossilfrit brændstof slipper cirka 8 kg CO2 pr. person ud.

Så togrejsen er mere klimavenlig.

Ifølge Snälltågets hjemmeside ser det dog ud til, at alt er udsolgt, medmindre man bestiller pakkerejser.

Snälltåget skriver også, at hvis der er mange afbookinger på grund af corona-pandemien, kan man risikere at togene aflyses,

Når nattoget gør comeback i Danmark har Alternativet i Høje-Taastrup proklameret i partiets »Positive Historier«, at partiet vil markere nattogenes første tog med et lille arrangement på Høje Taastrup den 5. februar.

Ruten til og fra Berlin er også udvidet, så den allerede begynder fra den 27. marts til den 29. september med afgang fra Sverige hver onsdag og fredag. Mens der fra 11. juni til 5. september dagligt vil køre tog fra Stockholm til Berlin over Høje Taastrup.

Regeringen i Sverige har tidligere meldt ud at man vil støtte nattog fra Sverige til Europa gennem Danmark fra 2022, men allerede inden da vil den private aktør Snälltåget have kunnet foretage ture med nattog. Og med Snälltågets ambitioner allerede næste år, tyder meget på, at nattogene kan være på vej tilbage på de danske og europæiske jernbaner, og noget som transportminister Benny Engelbrecht (S) bakker op om.

- Nattoget er et klimavenligt alternativ til flyet eller bilen, når vi skal ud i Europa - og det er afgørende, at vi også på transportområdet bidrager til at reducere vores samlede CO2-udslip. Så det er bestemt gode nyheder fra vores svenske naboer, og jeg ser frem til et fortsat godt samarbejde med dem om projektet, udtalte Benny Engelbrecht tidligere i år.

Der kørte nattog i Danmark senest i 2014

arrow Første gang i syv år: Nattoget vender tilbage
24. juni 2021 kl. 06:26 Opdateret: kl. 06:35
arrow Parti har udsendt 50 positive historier
05. februar 2021 kl. 20:29 Opdateret: kl. 16:20

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?