22. juni 2021
Et stort padeltenniscenter i Høje-Taastrup er nu kommet et skridt nærmere med et nyt lokalplanforslag for hallen, som er sendt i høring. Foto: Allan Nørregaard
gallery icon

Se billedserie

Et stort padeltenniscenter i Høje-Taastrup er nu kommet et skridt nærmere med et nyt lokalplanforslag for hallen, som er sendt i høring. Foto: Allan Nørregaard
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Næste skridt for kæmpe padelcenter: Plan får en kattelem

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Næste skridt for kæmpe padelcenter: Plan får en kattelem
Taastrup - 10. maj 2021 kl. 11:18
Af Stina Felby Egerup

70 spillere i aktion på op til 18 baner i et nyt stort padelcenter. Det er ønskescenariet for et nye padeltennis-center, som en udvikler ønsker at opføre i det regionale fritidsområde ved Bondehøjvej nord for Racehall.

arrow Læs også: Populær sport stormer frem: Nu kommer den til byen

Padeltennishallen er på cirka 4.500 kvadratmeter og rummer 12-13 baner med plads til fire tennisspillere på hver samt 4-5 udendørs baner. Så sportsaktiviteten kan rumme lidt over 70 aktive spillere og et mindre antal spillere i venteposition, når det står færdigt.

Nu har et enigt byråd så sendt en lokalplan for byggeriet i høring i fire uger, inden en endelig vedtagelse. Med lokalplanen bliver der sat rammer for hvor på grunden, hallen skal ligge, og at den resterende del af området skal udnyttes til udendørs opholdsarealer, udendørs baner, sti, veje og parkering samt grøfter og bede til regnvand.

- Normalt stiller vi med lokalplaner en række krav til, hvordan bygningerne skal udformes, men her har vi ikke stillet de store krav. Det eneste andet, der ligger i området, er forbrændingen og Racehall, og vi er sikre på, at ejerne selv har en interesse i at lave det pænt, forklarer Peter Faarbæk (S), formand for plan- og miljøudvalget.

Han tilføjer, at der heller ikke bør blive nogen problemer med støj, da der ikke er nogen tætte naboer, og padeltennis i øvrigt ikke er en sport, der støjer nævneværdigt.

Største i Danmark

Bag det nye padelcenter står to af frontløberne inden for sporten; Racket Club og tidligere ProPadel Dragør. De to fusionerede tidligere på året skabte dermed en af landets største padelkæder, der fremover kommer til at gå under navnet Racket Club.

Det nye center i Høje Taastrup bliver det største nyopførte padelcenter i Danmark, og det skal efter planen stå færdigt allerede til oktober 2021.

Hallen opføres i beton og af lette materialer som cementfiberplader, metalplader, kompositmateriale eller træ. Hallen fremstår i lyse, sorte eller grå-grålige farver eller sandfarvede til hvide nuancer. Tagfladen belægges med metalplader afstemt efter facadens farve. Den vil blive højst 15 meter høj.

Padeltennishallen har fælles adgangsvej med Racehall, som er fra Bondehøjvej.

Kan bruges til andet

Lokalplanen begrænser dog ikke områdets anvendelse til padeltennis alene. »Det skal være muligt at indrette området til andre former for publikumsrettede fritids- og kulturaktiviteter, hvis det på sigt viser sig, at der ikke er interesse for at dyrke padeltennis«, lyder det i lokalplanforslaget, som altså nu er sendt i høring.

Padeltennis er dog en af de hurtigst voksende sportsgrene i Danmark, oplyser Dansk Padel Forbund, og der bygges mange nye baner over hele landet - blandt andet i Taastrup og Hedehusene.

Lokalplanområdet er en del af et større område, som siden 1990-erne har været udlagt til regionalt fritidsområde med mulighed for mange forskellige forlystelser og aktiviteter.

Lokalplanområdet ligger inden for rammelokalplan 2.23.7 for en gokartbane og øvrige publikumsorienterede tilbud.

arrow Først kom stort padelcenter: Nu er der flere padelbaner på vej
23. februar 2021 kl. 06:29 Opdateret: kl. 10:44
arrow Kæmpe padelcenter på vej: Største projekt på dansk jord
02. februar 2021 kl. 14:30 Opdateret: kl. 14:30
arrow Klubber får nej til tre padel tennisbaner - men...
25. juni 2020 kl. 15:32 Opdateret: kl. 14:26

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?