24. maj 2019
Udover trafikken var de nærmeste naboer bekymrede for, om det røde lys på Racehallens facade kunne medføre lysforurening i området. Men lyset skal slukkes klokken 22.00, har politikerne bestemt.
Udover trafikken var de nærmeste naboer bekymrede for, om det røde lys på Racehallens facade kunne medføre lysforurening i området. Men lyset skal slukkes klokken 22.00, har politikerne bestemt.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naboer til racehall frygter støj

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboer til racehall frygter støj
Taastrup - 19. oktober 2018 kl. 15:57
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Så er der tæt på at blive givet grønt lys til den 13.000 m2 store bygning på Roskildevej i Høje-Taastrup, der skal huse en af verdens største indendørs gokartbaner.

En lokalplan, der tillader byggeriet af Racehallen i det regionale fritidsområde på hjørnet af Roskildevej og Bondehøjvej, er netop blevet godkendt i plan- og miljøudvalget, selvom en nærliggende grundejerforening havde rejst en række bekymringer. Det er særligt en øget trafik og støj fra banen, der har været de største bekymringer fra de nærmeste naboer. Grundejerforeningen Hostavej, som ligger syd for Roskildevej lidt vest for området, er kommet med et høringssvar til lokalplanen for racehallen, og de peger på netop støj og trafik som problempunkter. Der forventes et årligt antal besøgende til Racehall på cirka 120.000, hvilket forventeligt vil give i gennemsnit 275 ekstra biler til området om dagen.

Men eftersom de er spredt over hele banens åbningstid, som er fra klokken 10-22, vurderer administrationen ikke, at den øgede trafik vil give en hørbar forskel eller har et omfang, som ligger ud over, hvad vejnettet kan bære. Og de lokale politikere er enige.

- Vi mener ikke, at trafikken vil blive et problem for beboerne. Deres huse ligger dels bag en støjvold og et stykke væk, og derudover vil trafikken blive spredt over hele dagen. Men vi vil selvfølgelig holde øje med udviklingen, siger Peter Faarbæk (S), formand for plan- og miljøudvalget, som netop har nikket ja til lokalplanen.

Det bemærkes desuden, at hallen også vil blive isoleret, så støjen fra bilerne vil kunne holdes inden døre.

Hvad med lysforurening?
Grundejerforeningen er også bekymrede for, at den røde LED-belysning på gavlens bue såvel som belysning på parkeringsarealet vil være tændt hele døgnet og dermed være generende i området. En lokalplan kan dog ikke regulere, hvilke tidspunkter belysning skal være tændt og slukket, og derfor kan lokalplanen ikke ændres, hvad dette angår. Administrationen foreslår derimod, at der tinglyses en deklaration, som påbyder ejerne af hallen at dæmpe belysningen på den farvede bue fra klokken 22, og det bifalder politikerne.

- En tinglysning vil være lige så gældende som en lokalplan, påpeger Peter Faarbæk.

Belysningen ved parkeringspladserne vurderes dog ikke at medføre lysforurening, som er mærkbart synlig udover, hvad de store lysmaster på Roskildevej i forvejen giver. For at modvirke hærværk med videre anbefales det derfor, at parkeringspladserne kan være oplyste hele døgnet.

Er det for højt?
I deres svar understreger beboerne også, at de mener, at en bygningshøjde på 15 meter ikke er rimelig, da bygningen vil blive meget synlig fra Kraghave-området. Den vurdering er hverken administrationen eller politikerne dog enige i - i værste fald vil man måske kunne se det øverste af gavlen fra området, lyder vurderingen.

Lokalplanen skal nu godkendes af byrådet på næste møde den 23. oktober, før den er endeligt vedtaget.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk