12. december 2017
Det er ikke bare de overnattende chauffører, der generer beboerne. Parkeringsbanen bliver også brugt til parkerede containere og anhængere, hvilket slet ikke er lovligt. Nu vil teknisk udvalg have gjort noget ved problemerne. Foto: Kenn Thomsen
Det er ikke bare de overnattende chauffører, der generer beboerne. Parkeringsbanen bliver også brugt til parkerede containere og anhængere, hvilket slet ikke er lovligt. Nu vil teknisk udvalg have gjort noget ved problemerne. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Naboer klager over lastbilchauffører: De sviner og larmer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naboer klager over lastbilchauffører: De sviner og larmer
Taastrup - 13. oktober 2017 kl. 11:48
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lastbiler i massevis og chauffører der sviner, larmer og bruger området som toilet. Det har længe været virkeligheden for beboerne i den del af Gadehavegård, der ligger ud til Øtoftegårdsvej i Høje-Taastrup, skriver DAGBLADET Roskilde.

Her er det nemlig muligt for lastbiler at parkere, og det er der mange - særligt udenlandske chauffører - der benytter sig af. Derfor har beboerne i områder flere gange forsøgt at råde politikerne op, og nu sker der noget i sagen.

Teknisk udvalg har nemlig på sit seneste møde besluttet, at der skal opstilles afspærring op på halvdelen af lastvognsparkeringsbanen på Øtoftegårdsvej.

Betonklodser skal således sikre, at parkeringsbanen bliver indskrænket til den halve længde i forhold til de nuværende cirka 650 meter.

Lastvognsparkeringen opretholdes som det midterste stykke af den nuværende parkeringsbane.

Lastvognsparkeringsbanen blev besigtiget på årets vejbesigtigelse efter ønske fra beboerne i Gadehavegård. Her oplyste Gadehavegård, at de oplever stadig flere gener som følge af, at parkeringsbanen benyttes til overnatning i lastvognene. Der er larm om natten, og støjvolden, som boligforeningen vedligeholder, benyttes som toilet.

Boligforeningen oplyser tillige, at det i praksis ikke er muligt at parkere personbiler i parkeringsbanen, hvilket ellers ville fjerne en del af de parkerede lastvogne. En del af parkeringsbanen optages tillige af parkerede containere og anhængere, hvilket slet ikke er lovligt.

Boligforeningen Gadehavegård ønskede at forbyde lastvognsparkering og reservere parkeringspladserne til personbilsparkering. Det er allerede i dag med den nuværende skiltning lovligt at parkere personbiler i lastvognsparkeringsbanen, men politikerne vil i første omgang ikke give tilladelse til at hele parkeringsbanen forbeholdes personbiler. I stedet vil man nu forsøge med et mindre parkeringsareal.

Samtidigt rettes henvendelse til politiet med ønske om, at der udstedes bøder til ejerne af de ulovligt parkerede containere og anhængere.

Forslaget om afspærring afhjælper problemerne på kort sigt, men administrationen arbejder videre med en langsigtet løsning, hvor lastbilsparkering helt nedlægges langs Øtoftegårdsvej. Det er nemlig allerede et emne i den udviklingsplan, der ligger for Gadehavekvarteret.

Teknisk Udvalg har samtidig bemærket, at man ønsker en ønsker en samlet plan for lastvognsparkering i kommunen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk