25. august 2019
Torstårnet ved Høje Taastrup Station omtales blandt andet i Trap Danmarks nye bind om Vestegnen. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark
Torstårnet ved Høje Taastrup Station omtales blandt andet i Trap Danmarks nye bind om Vestegnen. Foto: Nana Reimers/Trap Danmark
Foto: Nana Reimers/Nana Reimers /
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nået til Vestegnen: Ny bog fortæller om Høje-Taastrup og nabokommunerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nået til Vestegnen: Ny bog fortæller om Høje-Taastrup og nabokommunerne
Taastrup - 22. februar 2019 kl. 15:21
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Tirsdag d. 26. februar udkommer næste bind i Trap Danmark 6. udgave, der beskriver alle danske kommuners natur og landskab, historie, kultur, byer, samfunds- og erhvervsforhold.

Denne gang er man kommet til den københavnske vestegn og dermed Høje-Taastrup.

Trap Danmark 6. udgave, bind 30 er titlen på værket, der giver en omfattende og rigt illustreret, stedsspecifik viden om Høje-Taastrup, Albertslund, Glostrup, Rødovre, Ishøj og Vallensbæk Kommuner.

I alt har 187 forskere og eksperter bidraget med viden til denne bog om det væsentligste fra Hedehusene til Rødovre Centrum og fra Islev til Vallensbæk Strand.

Her kan man blive klogere på Fingerplanen og den omfattende byplanlægning, og tage med til huslejeboykot på Galgebakken. Få viden om smeltevandsdalen Store Vejleådal, og få et indblik i kommunernes indvandring, pendlingsstrømme og kunst i det offentlige rum.

Man kan blandt andet læse om ARKEN og Hedeland Naturpark, der er opstået i et tidligere grusgravsområde, og om Motorring 4.

Trap Danmark har det væsentligste med. Fra det mest almindelige til det mest specielle.

Om Høje-Taastrup Kommune er der blandt andet historien om Torstårnet ved Høje Taastrup Station.

- På hovedaksen syd for Høje Taastrup Station står Bjørn Nørgaards Torstårn fra 1986, der med sine 26 meter er en af de største monumentalskulpturer i landet. Tårnet rejser sig otte etager op på pladsen og kan ses vidt omkring. Om natten lyser den blåt, gult, grønt og lilla. Forneden ses seks nøgne, keramiske mands- og kvindefigurer, der indeni kontrasteres af 12 malede figurer. Nørgaard trækker på billeder fra hele den vestlige kunsthistorie såvel som fra alle andre kulturer på tværs af tid og geografi. På denne måde forener han den visuelle mangfoldighed og stedets mangfoldighed, lyder det blandt andet i bogen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk