19. april 2019
Ivan Pedersen har blandt andet optrådt til musikklubbens arrangementer. Foto: »Bag Duggede Ruder«
gallery icon

Se billedserie

Ivan Pedersen har blandt andet optrådt til musikklubbens arrangementer. Foto: »Bag Duggede Ruder«
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Musikklub har succes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Musikklub har succes
Taastrup - 24. september 2018 kl. 06:18
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Back To Back, Maria Bramsen og Anne Dorthe Michelsen samt Steffen Schackinger, der blev kåret som verdens 15. bedste guitarist af Guitar On The Edge i 2010.

Det er bare nogle af de navne, som medlemmerne af musikklubben »Bag Duggede Ruder« har kunnet opleve i Taastrup siden oktober 2017.

For kort efter den stiftende generalforsamling i oktober sidste år var der allerede 150 medlemmer af klubben, som for et beløb på 1000 kroner om året får adgang til 10 koncertdage, hvor der på hver gang er to kunstnere, der kommer og optræder.

Formanden for »Bag Duggede Ruder« Lars Thordal er begejstret for den første tid i musikklubbens unge levetid.

- Der har været en rigtig god opbakning fra starten fra medlemmer og fra kulturhusene. Vores ønskemål var, at vi kunne få 150 medlemmer, og det fik vi hurtigt, så det har fuldt ud levet op til forventningerne og mere til, siger formanden.

Han har en baggrund fra musikverdenen og er medlem af en lignende musikklub i København, hvor konceptet er taget fra. Det var ønsket om at kunne komme ud og høre noget god musik i nærheden, der gjorde, at en flok lokalt forankrede borgere sidste år stiftede klubben.

- Vi tænkte, at det kunne være rart at gå i byen i Taastrup og høre musik, i stedet for at man skal til København, Ishøj eller andre steder. Så vi plankede idéen fra en anden musikklub og afholder 10 arrangementer om året, hvor vi aldrig på forhånd annoncerer, hvem der kommer og spiller. Meningen er, at man skal gå ud for at høre musik og ikke for at høre en specifik kunstner, siger Lars Thordal.

På grund af erfaringen fra musikbranchen har han et netværk, og han har et kendskab til forskellige artister, så han kan skelne mellem, hvad der er godt eller dårligt. Han lover derfor, at det, der bliver spillet altid er god musik.

- Det er altid musik af høj kvalitet. Nogle navne er kendte, og andre er måske ikke. Men det er god musik. Vi har på forhånd meldt datoerne ud for hele året, og det er jo fedt at vide, at man skal noget den og den dag, siger han.

De fleste koncerter afvikles i Medborgerhuset i Taastrup, der har en begrænsning på 150 personer, men hvis medlemmer melder afbud, kan man købe billetter på dagen. Man har overvejet om, man skal undersøge, om det giver mening at »holde til« et andet sted med mere plads.

- Men det gode ved medborgerhuset er, at det er intimt, og man kan se, hvad der foregår på scenen, siger Lars Thordal og fortæller at både musikklubbens medlemmer og kunsterne har været begejstrede for de første arrangementer.

- Der er flere musikere, der har sagt, at vi var fede at spille for, og der er kommet mange positive reaktioner inde på Facebook, siger han.

Klubben har ingen intentioner om at tjene penge, og i stedet skal pengene gå til musikken.

- Nu skal vi se, om de 1000 kroner rækker langt nok, og vi skal have cementeret os som forening med en sund økonomi. Og så må vi se, om vi kan søge støtte og få hjælp udover den støtte, vi får fra kommunen, siger Lars Thordal.

Man kan læse mere om musikklubben på www.bag-duggede-ruder.dk eller på Facebook. Søg på Bag Duggede Ruder.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk