18. oktober 2021
Danny Malkowski stiller op til byrådet for Liberal Alliance, men lige nu hjemmepasser han sønnen Lukas, der kun er få måneder gammel. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Danny Malkowski stiller op til byrådet for Liberal Alliance, men lige nu hjemmepasser han sønnen Lukas, der kun er få måneder gammel. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mød din spidskandidat: Talnørd trives som familiefar

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mød din spidskandidat: Talnørd trives som familiefar
Taastrup - 28. september 2021 kl. 19:13
Af Stina Felby Egerup

36-årige Danny Malkowski stiller for første gang op til byrådet i Høje-Taastrup Kommune. Det gør han som spidskandidat for Liberal Alliance, men det er ikke første gang, han prøver kræfter med politik. Han har nemlig været suppleant til Folketinget og har også været inde på Borgen i fire år.

arrow Læs også: Mød din spidskandidat: Hjemmemenneske med veteranbil i garagen

Han har boet i Taastrup siden 2018 med sin kone Bettina, og lige nu hjemmepasser de deres børn, Silke og Lukas, indtil de skal begynde i børnehave.

Men hvem er Danny Malkowski egentlig?

Hvad ved folk ikke om dig?

- Jeg er exceptionel god til tal. På et tidspunkt døjede jeg med hovedpine og skulle derfor have lavet nogle test, og en af dem var at se, om jeg kunne huske talsekvenser på 4-6-8 tal i træk. Det kunne jeg sagtens, men jeg kunne også huske dem bagfra uden fejl, og det var de ikke vant til at se.

Hvordan holder du helst ferie?

- Med så få mennesker og så meget natur som muligt. Jeg vil helst bare rejse med min familie, og vi elsker at rejse. Det skal dog helst ikke være en charterferie med en masse andre mennesker, men gerne en aktiv ferie. Jeg elsker at vandre og dykke, selvom jeg ikke rigtig har gjort det, siden vi fik børn.

Blå bog
  • Navn: Danny Malkowski
  • Bopæl: Taastrup
  • Alder: 36 år
  • Civilstand: Gift med Bettina
  • Børn: 2 (Silke på 2,5 og Lukas på 2 måneder)
  • Uddannelse: Civilingeniør i nanoteknologi med speciale i nanomedicin
  • Beskæftigelse: Investeringsrådgiver for Danish Business Angels
  • Politisk parti: Liberal Alliance (LA)
Hvilken kendt person ville du helst møde?

- Astrofysikeren Neil deGrasse Tyson! Han er exceptionelt dygtig til at fortælle om og forklare det, han laver. Han forsker for eksempel i rumfart, rumtid og stjernernes dannelse, og han er i stand til at formidle det, så man forstår det. Ham kunne jeg godt tænke mig at bonde med, og jeg er sikker på, jeg ville lære en hel masse af det. Han er meget bevidst om, at han ved meget lidt i det store billede, og den ydmyge tilgang savner han ofte hos andre.

Hvad laver du, når du skal slappe af?

- Så vil jeg gerne se en god science fiction-serie med en kold gin tonic i hånden. Eller også sidder jeg på hjemmekontoret og bygger en base på Mars i spillet Surviving Mars på computeren. Det kan jeg godt få nogle timer til at gå med. Jeg kan også godt slappe af ved at læse en bog, men så er det mest faglitteratur. Jeg er lidt nørdet, og synes for eksempel Orbital mechanics (astrodynamik) om raketters bevægelse i rummet er vildt spændende. Jeg kan også godt læse politiske biografier.

Hvad er det bedste ved Høje-Taastrup Kommune?

- Vi har lidt af hvert i kommunen, for den er stor og kan rumme mange ting. Vi har byer som Taastrup og Hedehusene, og landsbyer som Reerslev og Marbjerg, og så har vi rigtig meget natur, ikke mindst Hedeland, men også flere små grønne oaser. Så på den måde er det en kommune for alle, i hvert fald i forhold til, hvordan man gerne vil bo.

Hvad er dit største ønske for Høje-Taastrup Kommune?

- Høje-Taastrup har et stort uforløst potentiale for at skabe mange flere valgmuligheder for borgerne. Kommunen er faktisk ret veldrevet, fordi der har været et borgerligt styre så længe, men vi skal være lidt mere ambitiøse i samspillet med private, for eksempel ved at udlicitere mere. Fordi det giver flere valgmuligheder for borgerne, og det giver dem mulighed for at øge deres egen livsglæde.

arrow Mød din spidskandidat: - Jeg ville godt have mødt Prins Henrik
27. september 2021 kl. 19:18 Opdateret: kl. 17:09
arrow Mød din spidskandidat: Elsker naturen og smider altid sko og strømper
26. september 2021 kl. 19:11 Opdateret: kl. 16:23
arrow Mød din spidskandidat: Ken læser, når han skal slappe af
25. september 2021 kl. 19:20 Opdateret: kl. 16:07

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?