25. oktober 2021
Borgmester Michael Ziegler har efterhånden været borgmester i 16 år, og mange ved en del om ham. Men vidste du også, at han faktisk er ret introvert, og at det har påvirket ham, da han var yngre? Foto: Kirsten Ellebæk
Borgmester Michael Ziegler har efterhånden været borgmester i 16 år, og mange ved en del om ham. Men vidste du også, at han faktisk er ret introvert, og at det har påvirket ham, da han var yngre? Foto: Kirsten Ellebæk
Foto: kirsten@fo2graf1.dk
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mød din spidskandidat: - Inderst inde er Michael ikke sådan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mød din spidskandidat: - Inderst inde er Michael ikke sådan
Taastrup - 23. september 2021 kl. 18:31
Af Kasper Ellesøe

De fleste kender ham som borgmester her i kommunen, men udover at være den politiske leder, så er der også et menneske gemt bag politikeren Michael Ziegler, der nok engang går efter at blive borgmester i Høje-Taastrup, når kommunalvalget finder sted til november.

arrow Læs også: Mød din spidskandidat: Hjemmemenneske med veteranbil i garagen

Som offentlig person har han flere gange fortalt om sig selv, men der må være mere bag facaden.

Vi har stillet borgmesteren en række spørgsmål, som forhåbentlig gør os alle lidt klogere på ham som person.

Hvad ved folk ikke om dig?

- Det er nok den introverte side, som ikke er så tydelig mere, men som har været meget kraftigere i mine yngre dag. Også for kraftige. De fleste ville umiddelbart, hvis de skulle placere mig på en skala, tro, at jeg var meget ekstrovert, fordi det ligger i jobbet som borgmester. Men inderst inde er Michael ikke sådan.

Hvordan holder du helst ferie?

- Jeg har ikke et fast mønster. Og det er afhængig af mange ting. For tre år siden har jeg købt et sommerhus i Nykøbing Sjælland, så det er et oplagt feriemål. Derudover har jeg en sommer været af sted tre uge i Peru på kombineret på vandre- og kulturrejse, hvor jeg var af sted alene i en dansk gruppe. Det var meget berigende og ikke en luksusferie. Det var meget primitivt. Jeg har også været på en uges sprogkursus i spansk i Málaga. Ideelt set kunne jeg godt tænke mig at være flydende i spansk.

Blå bog
Navn: Michael Ziegler
Bopæl: Taastrup
Alder: 53 år
Civilstand: Single
Børn: Ingen
Uddannelse: Civilingeniør
Beskæftigelse: Borgmester i Høje-Taastrup Kommune
Politisk parti: Konservativt Folkeparti (K)
Hvilken kendte person, død eller levende, ville du helst møde?

- Hvis jeg kunne vælge på øverste hylde, ville jeg vælge Ronald Reagan. Selvfølgelig har jeg et politisk slægtskab med ham fra dengang der var gode republikanere i USA. Det kniber lidt på det seneste. Han gjorde også meget godt i forhold til at træffe de nødvendige beslutninger for at afslutte Den Kolde Krig. Det, jeg er mest fascineret af, er hans kommunikative evner, som jeg er vildt imponeret over. Altså det at kunne kommunikere politik ved at være sjov. Jeg især fascineret af et klip fra dengang han var præsident og gik efter genvalg, hvor han ved, at han bliver udfordret med sin alder. Han er i en debat med Mondale, som han er oppe i mod. Han bliver spurgt af en journalist, som siger: Er der nogensinde tvivl i dit sind, om du kan klare jobbet som præsident en periode mere? »Overhovedet ikke. og jeg kommer ikke til at gøre alder til et issue i denne præsidentvalgkamp. Og jeg kommer ikke til at udnytte min modstanders ungdom og uerfarenhed«. Det er fascinerende for med det lille greb fik han lagt den død, og nogen siger, at det var der, han vandt valget.

Hvad laver du, når du skal slappe af?

- I virkeligheden ikke ret meget. Jeg har en aktiv hverdag, og jeg gør det ikke ved at rende rundt i haven. Når jeg slapper af, slappe jeg af, og det kan sagtens være ved at hænge ud i sofaen og se nogle serier eller sidde i skyggen og ikke lave ikke ret meget. Og ellers være sammen med mine tætte venner.

Hvad er det bedste ved Høje-Taastrup Kommune?

- Det er bedste er Høje-Taastrup-kulturen. Det er noget, jeg er blevet mere bevidst om. Forskellige byer har forskellige kulturer. Der er for eksempel forskel på Høje-Taastrup-kulturen og Roskilde-kulturen. Byer har en identitet, men også en kultur. Det, jeg tænker på, er at jeg opfatter Høje-Taastrup-kulturen som noget meget jordnært. Vi er nede på jorden og ikke opstyltet eller fissefornemt. Meget ligefremt og åbent over for andre mennesker og kulturer. Det er en stor kvalitet.

arrow Mød din spidskandidat: Talnørd trives som familiefar
28. september 2021 kl. 19:13 Opdateret: kl. 15:43
arrow Mød din spidskandidat: - Jeg ville godt have mødt Prins Henrik
27. september 2021 kl. 19:18 Opdateret: kl. 17:09
arrow Mød din spidskandidat: Elsker naturen og smider altid sko og strømper
26. september 2021 kl. 19:11 Opdateret: kl. 16:23

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?