27. maj 2020
En motorvej tæt på baghaven er nok ikke et ønskescenarium for mange mennesker, og flere steder i Høje-Taastrup og Ishøj kommuner er der en voksende modstand mod planerne om en Ring 5, der vil gå igennem begge kommuner og tæt på flere mindre byer som Torslunde og Sengeløse. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

En motorvej tæt på baghaven er nok ikke et ønskescenarium for mange mennesker, og flere steder i Høje-Taastrup og Ishøj kommuner er der en voksende modstand mod planerne om en Ring 5, der vil gå igennem begge kommuner og tæt på flere mindre byer som Torslunde og Sengeløse. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Modstand mod Ring 5 Syd: Flere borgermøder på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Modstand mod Ring 5 Syd: Flere borgermøder på vej
Taastrup - 03. april 2019 kl. 09:08
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det kan godt være, at de lokale politikere i vid udstrækning er for etableringen af en Ring 5 Syd, som skal gå gennem Høje-Taastrup Kommune fra Køge til Frederikssundsmotorvejen. Men blandt borgerne er meningerne mere delte, og flere steder vokser der modstand frem, ikke mindst i form af grupper på sociale medier og oprettelsen af borgermøder.

arrow Læs også: Ring 5 Syd til debat: Fronterne er trukket skarpt op

Et sted er i Sengeløse, hvor kommunalforeningen har indkaldt til borgermøde om Ring 5 i Sengeløsehallen den 7. april klokken 14.00, så alle kan blive klogere på debatten.

»Sig nej til mere støj, nej til mere CO2, nej til mere ødelagt natur«, lyder det på plakaten. På mødet vil repræsentanter fra Nej til Ring 5 deltage, ligesom det lokale folketingsmedlem Merete Scheelsbeck (K) er med - hun er erklæret tilhænger af Ring 5 Syd og skal nok få kam til sit hår på mødet, hvis man skal tro mange af de udmeldinger, der er kommet fra Sengeløse-borgere på Facebook:

»Sengeløse vil drukne i støj og forurening«, »NEJ TAK !! - vi er mange der ikke ønsker mere støj og ødelagt natur« og »borgerne i Sengeløse mister deres fred og ro ved at bo på landet, vi mister en skøn perle med natur og dyr«, lyder bare nogle af kommentarerne.

Andre igen er dog mere positive over for planerne, da de blandt andet håber, at Ring 5 måske kan tage noget af presset fra vejen omkring gadekæret:

»Vi ved alle, at der skal ske noget med vejnettet. Der kommer flere biler, og vi vil gerne have den gennemkørende trafik ud af vores byer. Trafiksikkerheden er også højere på motor- eller motortrafikvejen. I stedet for at kæmpe en kamp, vi taber, skulle vi måske kæmpe for, at det bliver den bedste og mest moderne vej. Så der kommer lydsvagt asfalt og støjværn der, hvor det er nødvendigt,« lyder det blandt andet i en kommentar.

Møde i Reerslev

Også i Reerslev har Landsbylauget indkaldt til borgermøde om planerne om en ny Ring 5 Syd.
Det sker torsdag den 11. april klokken 19.30 i forsamlingshuset, og her er formålet at blive klogere på planerne omkring etableringen af Ring 5 Syd.
Der er således inviteret både en tilhænger og en modstander af projektet med til mødet.

Byrådet inviterer til borgermøde

Også byrådet i Høje-Taastrup inviterer til borgermøde om sagen. Det sker mandag den 29. april klokken 19.00 - 21.00 på rådhuset.
Her vil repræsentanter for byrådet præsentere baggrunden for ønskerne til en Ring 5 Syd. Herefter vil Vejdirektoratet orientere nærmere om den kommende forundersøgelse og de konkrete aspekter af en Ring 5 Syd - herunder støj- og miljøkrav. Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål.
Man skal tilmelde sig borgermødet på kommunens hjemmeside www.htk.dk.

DN holder møde

Også Danmarks Naturfredningsforening inviterer til borgermøde om Ring 5 i samarbejde med foreningen "Nej til Ring 5 Syd".
Det sker torsdag den 25. april klokken 19.00-21.00 i Hedehuset på Hovedgaden 371A i Hedehusene.
Formanden oplyser, at det endnu ikke har været muligt at få at nogle af tilhængerne af Ring 5 Syd til at stille op, men at man fortsat forsøger.

arrow Debat: Ring 5 - tiden er en anden
04. april 2019 kl. 14:16 Opdateret: kl. 15:18
arrow Debat: Forfejlet kritik af Ring 5
04. april 2019 kl. 13:00 Opdateret: kl. 15:13
arrow Ny aftale: Ring 5 Syd kan komme i 2025
13. marts 2019 kl. 11:07 Opdateret: kl. 11:00
Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk