19. juli 2019
Chopin danser fremføres i Taatrup Teater & Musikhus. PR-foto
gallery icon

Se billedserie

Chopin danser fremføres i Taatrup Teater & Musikhus. PR-foto
Foto: Søren Meisner
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Moderne dansere gæster byen med historie om turbulent liv

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Moderne dansere gæster byen med historie om turbulent liv
Taastrup - 06. februar 2019 kl. 18:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Danmarks største moderne dansekompagni er klar med en stor danmarksturné, inspireret af Chopins turbulente liv og kulturelle sammenstød.

De har netop danset sidste forestilling på Takkelloftet/Det kongelige Teater for udsolgte huse, og på søndag 10. februar kommer de på besøg i Taastrup, inviteret af Høje-Taastrup Teaterforening.

Som et lyspunkt i vintermørket præsenterer Dansk Danseteater Chopin Danser af den firedobbelte Reumertvinder Tim Rushton. Forestillingen handler om klavervirtuosen Frédéric Chopins turbulente liv. Og storhittet Krash fra 2015 af den nyslåede modtager af Ridderkorset af Dannebrogordenen Alessandro Sousa Pereira.

Krash & Chopin danser er samtidsdans med afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner.

Med Chopin danser har Rushton ladet sig inspirere af det sky geni Chopin og en række tekstuddrag, fremført som voiceover af skuespiller Charlotte Munck, der omhandler hans turbulente, barske og kontrastfyldte liv. Et liv, hvor han formåede trods svære livsbetingelser at skabe nogen af attenhundredetallets mest betydningsfulde kompositioner. Chopin døde af lungesygdommen tuberkulose 1849 i Paris i en alder af blot 39 år.

Den brasilianske stjernedanser Alessandro Sousa Pereira kan ikke blot danse smukt, men også koreografere så scenen emmer af eksplosiv råstyrke. Med Krash, aftenens anden forestilling, har han skabt et værk med masser af vildskab, kraftfuld dans og smittende livsglæde til brasilianskinspirerede beats, skabt at den danske Outlandish-stjerneproducer DJ Turkman Souljah. Værket tager livtag med sammenstødet mellem forskellige kulturer og er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder.

Forestillingen i Taastrup Teater & Musikhus den 10. februar indledes med en introduktion kokken 18.30.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk