22. april 2019
Andreas Hansen, tidligere Grennessminde-elev, og hans arbejdsgiver Tom Ewers sammen med de to ministre Troels Lund Poulsen (V) og Mai Mercado (K), der bliver løftet kækt i vejret under konferencen.
Andreas Hansen, tidligere Grennessminde-elev, og hans arbejdsgiver Tom Ewers sammen med de to ministre Troels Lund Poulsen (V) og Mai Mercado (K), der bliver løftet kækt i vejret under konferencen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Minister: - Vi skal have en orkan

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Minister: - Vi skal have en orkan
Taastrup - 15. januar 2018 kl. 13:34
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På fredagens konference 'Alle kan bidrage' om handicap og beskæftigelse i København - var Taastrup flot repræsenteret.

Andreas og Mohammed, to tidligere elever fra Grennessminde, fortalte de omkring 160 deltagere på konferencen, herunder både beskæftigelsesministeren Troels Lund Poulsen (V) og børne - og socialministeren Mai Mercado (K), hvad der virker, når borgere med et handicap skal i arbejde.

Sammen med deres respektive arbejdsgivere Kadir Sen fra Fakta Albertslund og Tom Ewers fra Sydkystens Brolægning og Kloak i Taastrup gav de ministrene gode råd. Sidstnævnte forklarede blandt andet , at han med Andreas har fået en topengageret medarbejder i virksomheden, som blev nr. 3 i DM i rørlægning og som i år håber på at tage førstepladsen.

Nye input
Konferencen skulle kickstarte regeringens arbejde med et handicappolitisk udspil.

Derfor samlede Danske Handicaporganisationer og de to ministre, forskere, virksomheder, mennesker med handicap, myndigheder og organisationer for at samle input.

Ifølge Tom Ewers kræver det dels, at de øvrige medarbejdere i virksomheden engagerer sig i at inkludere og hjælpe den nye - særlige - medarbejder. Og så kræver det mentorer, som for eksempel Grennessmindes virksomhedskonsulenter, der kan hjælpe samarbejdet godt i gang, så der skabes bro mellem virksomheden, jobcenteret og den unge.

Jobcenterchefen fra Høje Taastrup, Lars Gormsen, var også at finde på konferencens program. Han kunne blandt andet fortælle om kommunens Partnerskab for Job og Vækst, der er et samspil mellem lokale virksomheder, herunder IKEA, Dansk Retursystem, All Ears og Grennessminde, Danske Handicaporganisationer og kommunen. Adspurgt om hans anbefaling til regeringen og andre, der vil lykkes med at få mennesker med handicap i arbejde, lød det da også:

- Kast jer ud i det gennem partnerskaber og øget viden.

Planen er, at Beskæftigelsesministeriet og Børne og Socialministeriet skal komme med et udspil til sommer. For som Socialminister Mai Mercado sagde:

- Der er brug for mere vind i sejlene på dette område. Faktisk en hel orkan.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk