27. juni 2019
Det er planen at rive Vestervænget ned og bygge boliger på grunden, der ligger på Gasværksvej i Taastrup.
gallery icon

Se billedserie

Det er planen at rive Vestervænget ned og bygge boliger på grunden, der ligger på Gasværksvej i Taastrup.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millioner i kassen: Vestervænget er solgt - nu skal der bygges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millioner i kassen: Vestervænget er solgt - nu skal der bygges
Taastrup - 23. januar 2019 kl. 18:57
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det tidligere plejehjem og psykiatrisk bosted Vestervænget i hjertet af Taastrup er nu blevet solgt. På grunden er det muligt at bygge nye boliger, og det viste sig at være et godt tilbud: Høje-Taastrup Kommune fik i hvert mere end ét tilbud på grunden, skriver DAGBLADET Roskilde.

Og man fik derfor også en højere pris end den udbudte mindstepris. 21,6 millioner kroner kom der i kommunekassen for den 15.145 m2 store grund i hjertet af Taastrup.

Grunden er blevet solgt til MT Højgaard, som Høje-Taastrup Kommune havde indgået en projektudviklingsaftale med. Den aftale gav MT Højgaard forkøbsret til grunden, men betød også, at de i så fald skulle matche det højeste bud i et udbud. Og det har de gjort, for der var faktisk kommet et bud, der var højere end kommunens fastsatte mindstepris, fortæller borgmester Michael Ziegler (K).

- Det viser bare, at den måde at lave byudvikling på virker. Her får vi et gennemarbejdet projekt, der er lavet i samarbejde med kommunen, men vi sikrer samtidig den højst mulige pris for grunden, siger han.

Pengene er kommet

Grunden blev overdraget til køberne ved årsskiftet, så købssummen er landet i kommunekassen.

Der er allerede vedtaget en lokalplan for området, som muliggør det planlagte byggeprojekt, så nu mangler blot en byggetilladelse. MT Højgaard oplyser, at de lige nu forbereder nedrivningen af de eksisterende bygninger og så ellers arbejder hen imod salgsstart til sommer.

Lokalplan blev lavet om

I første omgang blev der lavet en lokalplan for området, der tillod byggeri i fire etager, men den mødte voldsomme protester fra naboerne.
Kommunen gik derfor i dialog med borgerne, og det førte til en ny lokalplan, der tillader opførelse af rækkehuse på grunden.

Den kommende bebyggelse vil bestå af otte boligrækker, som ligger langs to gennemgående boliggader, der går fra Vestervej til Gasværksvej. Bebyggelsen er inspireret af de klassiske byggeforeningshuse, hvor to boligrækker deler en fælles boliggade, og hvor boligernes forhaver og indgange er placeret ud til denne interne boliggade.

Bag boligerne er de private haver placeret.

En øst-vestvendt grønning opdeler boligrækkerne og fanger den lille eksisterende sø og æblelunden mod øst. Grønningen er det fælles mødested for bebyggelsen, her er der plads til leg og fælles ophold.

Lokalplanen fastlægger, at der kan opføres en boligbebyggelse i op til to etager, og at der højst kan opføres 62 boliger.

Den tilrettede lokalplan rummer 59 boliger, heraf 28 boliger i 2 planer, 31 boliger i ét-plan, hvor af de 17 boliger har direkte adgang fra terræn. De resterende 14 boliger har adgang via udvendige trapper, som placeres på boligrækkernes gavle. Ét-plans boligerne med direkte adgang fra terræn er velegnede for ældre og gangbesværede.

I den nye lokalplan understreges det, at der skal etableres 1,5 parkeringsplads per rækkehus og en parkeringsplads per lejlighed.

Ydermere etableres der cykelparkering tæt ved hver bolig, svarende til 3 cykler per rækkehus og 2 cykler per lejlighed.

Byrådet godkendte den endelige lokalplan på byrådsmødet i april 2018.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk