19. april 2019
Der er en pose penge på vej til Borgerskolen, Charlotteskolen og Ole Rømer-Skolen (tidligere Gadehaveskolen). Foto: Per Christensen
Der er en pose penge på vej til Borgerskolen, Charlotteskolen og Ole Rømer-Skolen (tidligere Gadehaveskolen). Foto: Per Christensen
Foto: Per Christensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionbonus til tre skoler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Millionbonus til tre skoler
Taastrup - 21. september 2018 kl. 12:02
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er en stor millionbonus på vej til tre skoler i Høje-Taastrup Kommune. De har nemlig haft stor succes med at sikre, at flere elever får karakteren 4 eller derover i dansk og matematik, og skolerne får nu hver en økonomisk bonus fra Undervisningsministeriet.

Det drejer sig om Borgerskolen, Charlotteskolen og Ole Rømer-Skolen (tidl. Gadehaveskolen), skriver DAGBLADET Roskilde.

På Borgerskolen var andelen af elever med under 4 i dansk og matematik før på 39,07 procent, men i år er den faldet til 22,03 procent - altså et fald på 17,04 procent, der udløser en bonus på 1,4 millioner kroner.

På Charlotteskolen var andelen før 37,33 procent, men i år er den faldet til 25,71 - et fald på 11,61 procent, der udløser en bonus på 1,3 millioner kroner.

På Gadehaveskolen var andelen før 59,89 procent af eleverne, men i år er den 37,93 procent - altså et fald på 21,96 procent, der udløser en bonus på 1,3 millioner kroner.

Mølleholmskolen havde også takket ja til at være med i projektet, men opnåede ikke en stor nok reduktion til at få en økonomisk bonus. Her var udgangspunktet 34,44 procent, som i år er reduceret til 31,75 procent, men faldet på 2,69 procent er altså ikke stort nok til at udløse en bonus - kravet er 5 procentpoint.

Bonusserne kommer fra 500 millioner kroner, regeringen sidste år afsatte til at løfte fagligt svage elever - heraf 81,7 millioner kroner til en pulje, der belønner skoler som reducerer andelen af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik.

Omkring 120 folkeskoler blev tilbudt at være en del af skolepuljen, 104 skoler sagde ja tak til at være med i projektet.

Af dem har 61 opnået en bonus - heraf altså tre i Høje-Taastrup Kommune.

Afhængig af skolens størrelse kan hver skole opnå en præmie på mellem 1,3 og 1,5 millioner kroner om året. Men det kræver, at skolerne hvert af de tre år reducerer andelen af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik, med fem procentpoint.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk