22. juni 2021
Der var rejsegilde på skolebyggeriet i august 2020, og det skal efter planen stå klar til at modtage elever fra skoleåret 2021/2022. Den nye klub følger efter et par år senere, og nu har kommunen købt grunden til klubben vest for skolen.
Der var rejsegilde på skolebyggeriet i august 2020, og det skal efter planen stå klar til at modtage elever fra skoleåret 2021/2022. Den nye klub følger efter et par år senere, og nu har kommunen købt grunden til klubben vest for skolen.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Millionbeløb: Kommune køber jord til ny klub - og reserverer mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OBS! Denne artikel er en betalingsartikel og kan derfor kun læses af abonnenter eller mod betaling.

Millionbeløb: Kommune køber jord til ny klub - og reserverer mere
Taastrup - 07. januar 2021 kl. 19:38
Af Stina Felby Egerup

Eleverne fra Hedehusene Skole og Charlotteskolen rykker - efter planen - sammen på en ny skole i Nærheden fra næste skoleår, og for nylig faldt også den kommende klubstruktur for skolen på plads.

arrow Læs også: Her er navnet til ny skole: - Jeg synes, det er det rigtige navn

Den indebærer blandt andet, at der bliver bygget en ny klub ved siden af Læringshuset, og at de to nuværende klubber, Klub Inn og Klub 5'eren, fra 2025 slås sammen i de nye rammer.

Og før jul sikrede Høje-Taastrup Kommune sig så grunden ved siden af læringshuset, hvor den nye klub skal bygges. Grunden er på 2500 kvadratmeter og har kostet kommunen 4,4 millioner kroner.

Og selvom der er god tid til, at man skal til at bygge på jorden, så giver det mening af købe den allerede nu. I 2020 var den såkaldte anlægsramme nemlig suspenderet - anlægsrammen er loftet for, hvor mange penge kommunerne må bruge på anlæg et givet år, men på grund af corona-pandemien blev det suspenderet, så kommunerne kunne sætte gang i anlægsprojekter og dermed holde gang i økonomien.

- Derfor giver det god mening af købe grunden nu, for hvis vi ventede, ville vi skulle prioritere det ind i et anlægsbudget, forklarer borgmester Michael Ziegler (K).

Mulighed for mere

Der var oprindeligt lagt op til, at man ville bygge en klub på 800 kvadratmeter, men det er blevet droppet, så nu er der ikke sat størrelse på den nye klub.

Blandt andet af den årsag har kommunen reserveret nabogrunden, fordi det endnu ikke er afklaret, hvor meget plads klubben i Nærheden skal bruge.

- Vi skal blandt andet se på, om der er udearealer nok, og hvordan de bliver brugt. Men det fulde billede får vi nok først, når skolen er åbnet, så derfor har vi sikret os muligheden for at kunne udvide, siger Michael Ziegler.

Høje-Taastrup Kommune overtog den allerede købte grund den 31. december.

arrow Nyt læringshus tættere på nyt navn: Her er forslaget
03. maj 2021 kl. 16:00 Opdateret: kl. 15:54
arrow Skolebyggeri bliver forsinket: Elever må vente til efteråret
30. marts 2021 kl. 11:28 Opdateret: kl. 15:20

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstå du deres løn-utilfredshed?