25. september 2020
Varehuschef Mads Satsman-Nørhede forklarer miljøminister Lea Wermelin (S), hvordan IKEA i Taastrup kan lægge nyt pap omkring ødelagte kasser, og hvordan de klargør varer til Rodebutikken. Foto: Jørgen C. Jørgensen
gallery icon

Se billedserie

Varehuschef Mads Satsman-Nørhede forklarer miljøminister Lea Wermelin (S), hvordan IKEA i Taastrup kan lægge nyt pap omkring ødelagte kasser, og hvordan de klargør varer til Rodebutikken. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Miljøminister fik inspiration i IKEA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Miljøminister fik inspiration i IKEA
Taastrup - 12. september 2019 kl. 16:26
Af Søren Schaadt Larsen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Landets nye miljøminister, Lea Wermelin (S), var torsdag eftermiddag på besøg i IKEA i Taastrup. Årsagen er, at IKEA beskæftiger sig en del med bæredygtighed og genanvendelse af materialer.

Her blev hun præsenteret for køkkener, hvor skabe og skuffer er bygget af gamle plastikflasker og spånplader - altså af genbrugsmaterialer.

- Vi samler ny viden om, hvad virksomhederne gør i forhold til bæredygtighed. Vi kan jo se, at nogle virksomheder er langt. Deriblandt IKEA, forklarede Lea Wermelin, som brugte hele torsdagen på at se forskellige virksomheder, som arbejder med bæredygtighed.

IKEA Taastrups nye varehuschef, Mads Satsman-Nørhede, og de øvrige IKEA-spidser viste stolt deres køkkenafdeling frem, men forklarede at de på mange punkter arbejder med bæredygtighed:

- Det, vi viser, er bare et lille udpluk af alt det, vi arbejder med, forklarede han og oplyste miljøministeren, at mange IKEA-kunder efterspørger bæredygtige varer.

Ministeren var meget interesseret i at vide mere om bæredygtighed og genbrug af gamle IKEA-varer, når kunden er færdig med at anvende dem.

- Vi er interesserede i producentansvar, og hvordan vi undgår at spilde materialer og råvarer og genanvender mest muligt, og hvordan vi understøtter det politisk, lød det fra ministeren.

- Vi vil jo gerne vide, hvad vi som politikere kan gøre, for at virksomhederne genanvender mere, lød det fra Lea Wermelin.

Hos IKEA handlede det om bedre affaldssortering, så de lettere kan få adgang til de råvarer, som indgår i deres produktion af varer.

Efter en vegetarhotdog og en vegansk softice, kunne miljøministeren fortælle, at hun var blevet meget klogere:

- Vi er blevet bekræftet i, at forbrugerne efterspørger mere bæredygtighed, og så kan vi se, at vi skal kigge på en bedre affaldssortering. Men det er jo også bare vigtigt at komme ud. Vi kan jo ikke alle idéerne inde bag de tykke mure.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk