6. marts 2021
22-årige Nanna Olivia Bøtkjær Heimann skal fremføre en af de otte sange ved årets udgave af Dansk Melodi Grand Prix, som finder sted den 6. marts. Foto: Kenn Thomsen
gallery icon

Se billedserie

22-årige Nanna Olivia Bøtkjær Heimann skal fremføre en af de otte sange ved årets udgave af Dansk Melodi Grand Prix, som finder sted den 6. marts. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Melodi Grandprix: Nanna træder op på den store scene uden publikum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Melodi Grandprix: Nanna træder op på den store scene uden publikum
Taastrup - 20. februar 2021 kl. 05:18
Af Lisbeth Jansen

En af de otte sange i årets udgave af Dansk Melodi Grand Prix bliver sunget af en 22-årig kvinde fra Fløng ved navn Nanna Olivia Bøtkjær Heimann.

arrow Læs også: Melodi Grand Prix-deltagers stolte mor: - Jeg er spændt

Hun synger sangen »Hvileløse Hjerter« under kunstnernavnet Nanna Olivia og er oppe imod flere etablerede danske musikere i konkurrencen om at repræsentere Danmark ved årets udgave af Eurovision Song Contest.

Selv er hun vokset op med privat sangundervisning, medvirken i bands på den lokale fritidsklub og har ved flere lejligheder sunget for på midsommervisen ved sankthansbålet i Fløng eller optrådt med covernumre.

Nu venter scenen i Dansk Melodi Grand Prix. Nanna Olivia er fortrøstningsfuld og ser deltagelsen som et muligt springbræt til noget mere inden for musikbranchen.

- Jeg håber at kunne gå mere musikkens vej, som jeg har ønsket, siden jeg var lille. Jeg ser det som en åbning ind i branchen. Enten som sangerinde eller som sangskriver, siger Nanna Olivia, der til dagligt bruger sin kreativitet, når hun studerer entreprenørskab og design på Københavns Erhvervsakademi (KEA).

Artiklen fortsætter under billedet...

Kenn Thomsen

Foto: Kenn Thomsen


Blev kontaktet af Anna David

Det er en vaskeægte popsang om et kærlighedsforhold, der ikke gik som ventet, Nanna Olivia skal synge den 6. marts, når Dansk Melodi Grand Prix sendes på DR1.

Den er skrevet og komponeret af den danske sangerinde Anna David, Nicolai Levring og Casper Sørensen. Og det var Anna David, som kontaktede Nanna Olivia, da der skulle vælges sangerinde til nummeret.

- Anna David var min korleder, da jeg som 10-årig medvirkede i tv-programmet AllStars. Og så har vi holdt kontakten ved lige siden. Hun skrev til mig og spurgte, om det var noget for mig at synge sangen, forklarer Nanna Olivia.

- Jeg synes »Hvileløse Hjerter« er vildt fed. Den er et frisk pust til Melodi Grand Prix, og noget andet end de klassiske Melodi Grand Prix-sange. Showet bliver også anderledes i år, lidt mere ungdommeligt, og der passer en ung, poppet sang godt ind, siger sangerinden.

Igen i år er der ikke live-publikum til stede under showet. Og det mener Nanna Olivia er en fordel for hende i konkurrencen.

- Jeg tror, det er en fordel for mig, at der ikke er publikum fysisk til stede under Dansk Melodi Grand Prix i år. For nerverne kan være større, når der er mange øjne på én. Og der kan man godt forestille sig, at de kunstnere, der er vant til at stå på en stor scene, normalt tapper energi til deres optræden fra publikum, siger hun.

Selv vil hun bare være sig selv under showet.

- Jeg prøver at være mig selv, når jeg synger. I og med at jeg har sunget, siden jeg var lille, har min måde at synge på udviklet sig over tid, og derfor kan jeg også give sangen min egen kant, siger hun, og beskriver sig selv som en alt, der også kan synge sopran.Artiklen fortsætter under billedet...

Kenn Thomsen

Foto: Kenn Thomsen


Rødder i Fløng

Nanna Olivia er opvokset i Fløng med sine forældre og sin bror. Hun har gået på Fløng Skole og siden på Taastrup Realskole, og selvom hun blandt andet også har spillet håndbold lokalt så var det sang og musik der trak. Hun var ikke meget mere end fire år, da hendes mor så, at den lille pige var mere end almindeligt glad for musik og for at synge.

- Jeg har sunget og gået til sang siden jeg var fire år. Jeg har gennem årene fået privat sangundervisning i Hedehusene. Min mor synes, det lød godt, når jeg sang, og jeg var god til at huske sangtekster, husker hun.

I sine barne- og teenageår har hun også dyrket musikken på Fritidsklubben Engvadgård, hvor hun har været med som forsanger i et klubband ved navn Flashlight, som blandt andet optrådte i Hedeland ved Hedelandsfestivalen og i Fløng Svømmehal. Men hun har også dyrket musikken sammen med et andet bysbarn, Jeppe Bilsby. Man har desuden kunne høre Nanna Olivia synge på Danmarks mindste festival Callisto, der foregår hvert år i Høje-Taastrup, og ved sankthansbålet ved gadekæret i Fløng.

- Jeg ser tilbage med meget glæde på de sankthansaftener ved Fløngs gadekær, fordi det var med familien og med hele byen, som også føles som familie. Men også min tid i klubben Engvadgård, både som barn og da jeg arbejdede der. Det er nok mine kerneminder fra min musikalske opvækst, siger Nanna Olivia.

arrow Sød opbakning: Melodi Grand Prix-deltager får egen kage
20. februar 2021 kl. 08:56 Opdateret: kl. 13:09

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?