18. september 2018
Medborgerhusets store sal har fået en overhaling og er nu malet i sorte og hvide farver. Rækværket på balkonen har fået tremmer i stedet for faste sider, så man nu kan se igennem dem, så balkonen bliver mere integreret i rummet. Foto: Kim Rasmussen
gallery icon

Se billedserie

Medborgerhusets store sal har fået en overhaling og er nu malet i sorte og hvide farver. Rækværket på balkonen har fået tremmer i stedet for faste sider, så man nu kan se igennem dem, så balkonen bliver mere integreret i rummet. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Medborgerhuset har fået et løft - og her er stadig plads til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Medborgerhuset har fået et løft - og her er stadig plads til alle
Taastrup - 05. september 2018 kl. 19:41
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Taastrup Medborgerhus har hen over sommeren været lukket, mens håndværkere arbejdede på at give huset en tiltrængt overhaling.

- Her er steder, der ikke været malet i 40 år, konstaterer kulturhuschef Peter Mark Lundberg.

- Der lugtede faktisk flere steder i huset fra mange års brug og tiderne, hvor man måtte ryge. Toiletterne var nærmest også umulige at få gjort rene, så brugerne var langt fra tilfredse med husets tilstand, fortæller han.

Det er der nu blevet rettet op på. Al lys, el, varme og ventilationssystemet er blevet skiftet, ligesom der er blevet malet og lagt nyt gulv i huset. Der er kommet glas i alle dørene ind til rummene, så man kan få en fornemmelse af det liv, der er i huset. Der er kommet nyt AV-udstyr og nyt anlæg i den store sal, og så er alle vægge og vinduer blevet malet.

- Nu er de overordnede rammer på plads, så nu skal vi i gang med indretningen, fortæller Peter Mark Lundberg.

Det er dog langt fra alt, kulturhusenes folk bestemmer. Et kunstudvalg med blandt andre Billedskolens leder Berit Nørgaard har for eksempel besluttet, at tre kunstnere skal udsmykke noget af huset - de to af dem lokale kunstnere med baggrund på netop Billedskolen. Der vil dog også være steder, hvor væggene stadig er hvide og bare.

- Det er helt bevidst. Meningen er, at vi skal sørge for rammerne, og så er det husets brugere, der skal fylde dem ud med deres aktiviteter og kunst, forklarer Peter Mark Lundberg.

Café med varm mad
En central del af renoveringen af Medborgerhuset er caféen, hvor der fremover vil blive lavet varm mad af en kok.

- Tidligere var køkkenet ikke godkendt til produktion, men det bliver det nu, så caféen fremover kan tilbyde varm mad udover det klassiske kaffe, øl og vand. Vi har dog også købt en rigtig god espressomaskine, så vi kan lave noget god kaffe, for det var et meget stort ønske blandt bruger, fortæller Peter Mark Lundberg.

Området foran salen - der er blevet døbt Foyeren - bliver indrettet, så det fremover kan bruges som et ekstra opholdsrum, hvor man i dagtimerne kan sætte sig og arbejde med sin pc.

- Vi kunne se, at når der for eksempel var kurser i huset, så manglede der steder, hvor man kunne sidde og arbejde. Det får vi nu, siger Peter Mark Lundberg.

I den store sal er balkonen blevet lukket op, så der nu er kommet tremmer i stedet for faste plader hele vejen rundt.

- Det gør det nemmere at bruge balkonen, når der er arrangementer i salen, fordi den bliver mere integreret i rummet. Det gør også, at der kommer meget mere dagslys ind, siger kulturhuslederen.

Senere skal huset også have en udvendig renovering, hvor facaden skal have en tur og taget på baghuset skiftes.

- Faktisk har vi fundet ud af, at der var tegltag på bygningen, før der kom eternittag, så der kommer måske tegltag på igen, siger Anders Christensen, centerchef for fritid og kultur.

Et hus for alle
De fysiske ændringer af Medborgerhuset ændrer dog ikke ved husets grundtanke; at det skal være et sted for alle medborgere - hvor der er plads til de faste brugere og dem, der bare har lyst til at komme forbi engang imellem.

- Medborgerhuset har altid været et hus fyldt med kreative mennesker, og det skal det fortsat være. Flere mente dog, at det med tiden var blevet lidt institutionaliseret, så det prøver vi nu at rette op på og gøre plads til den kreative ånd igen, forklarer Peter Mark Lundberg og tilføjer:

- Da vi var i gang med visionsprocessen for huset, spurgte vi en masse mennesker, hvad de ønskede med huset eller savnede i Taastrup. En ung pige sagde, at hun savnede et sted, hvor man bare kunne være sig selv sammen med andre. Det var meget smukt formuleret og er noget af det, vi forsøger at ramme med Medborgerhuset. Det skal gerne være er sted, hvor man bare kan komme forbi, og hvor man kan mødes på tværs af generationer.

Taastrup Medborgerhus slår dørene op for en festlig åbning lørdag den 8. september klokken 10.00-14.00, hvor alle er velkomne til at være med.

Dagen vil være fyldt med taler og oplevelser for både store og små.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk