7. august 2020
H.K.H. Kronprinsessen spredte stor glæde, da hun torsdag besøgte Handicaporganisationernes Hus i Høje-Taastrup og blandt andet mødte en række børn med sjældne diagnoser.
gallery icon

Se billedserie

H.K.H. Kronprinsessen spredte stor glæde, da hun torsdag besøgte Handicaporganisationernes Hus i Høje-Taastrup og blandt andet mødte en række børn med sjældne diagnoser.
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mary spredte glæde hos sjældne børn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mary spredte glæde hos sjældne børn
Opdateret 01. marts 2015 kl. 17:43
Taastrup - 27. februar 2015 kl. 10:32
Af Stina Felby Egerup
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det var en storsmilende og veloplagt Kronprinsesse Mary, som torsdag besøgte Handicaporganisationernes Hus i Høje-Taastrup.

Kronprinsessen er protektor for Sjældne Diagnoser og besøget kom i anledning af årets Sjældne-dag, som er en opmærksomhedsdag for sjældne sygdomme og handicap.

Efter en rundvisning i det handicapvenlige kontorhus mødte Kronprinsessen en flok børn, som alle har ét til fælles - at have en sjælden diagnose,

Sammen så de en udstilling af klovnetegninger, som indlagte børn har lavet til støtte for hospitalsklovnene.

- Jeg har glædet mig meget til at se alle jeres tegninger, lød det fra en smilende Kronprinsesse Mary, som gav sig god tid til at se alle børnenes tegninger og tale med dem.

Lidt leg med sæbebobler sammen med hospitalsklovnen Ludo blev det også til - til stor glæde for både børnene og Kronprinsessen.

Udstillingen er gennemført af Sjældne Diagnosers medlemsforening PND-foreningen - protein nedbrydnings defekt foreningen. Foreningen er startet af Annika Dybdal og Kenneth Rovsing fra Taastrup, hvis 6-årige datter Alberte har diagnosen af PND.

250 børn har tegnet flotte klovne, og vindertegningen er blevet trykt på en T-shirt, designet af IdaT. Den kan købes på www.idat.dk.

Overskuddet går ubeskåret til Danske Hospitalsklovne, som hver dag spreder glæde på børneafdelinger på hospitalerne.

Kronprinsessen fik to T-shirts og to plakater med hjem til sine egne børn - en gave, der vakte stor glæde.

- Det bliver de glade for, udbrød hun spontant.

Se billeder fra besøget i galleriet, og læs mere om det hele i DAGBLADET Roskilde fredag og Lokalavisen Taastrup i næste uge.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk