17. september 2021
Under coronakrisen måtte rigtig mange virksomheder fyre folk. Men knap er krisen ovre før manglen på medarbejdere er udtalt igen. Foto: Kim Rasmussen
Under coronakrisen måtte rigtig mange virksomheder fyre folk. Men knap er krisen ovre før manglen på medarbejdere er udtalt igen. Foto: Kim Rasmussen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mangel på medarbejdere: Virksomheder må sige nej til ordrer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mangel på medarbejdere: Virksomheder må sige nej til ordrer
Taastrup - 25. juli 2021 kl. 08:18

Hver fjerde virksomhed i hovedstadskommunerne har forgæves har søgt efter en ny medarbejder i det seneste år. Det viser en rundspørge fra Dansk Industri, og værst står det til i kommunerne Glostrup, Ballerup og Hvidovre.

Men også i Høje-Taastrup har det været svært at få de rette medarbejdere. Her har 27,9 procent af virksomhederne forgæves søgt efter nye ansigter til medarbejderstaben.

Og ifølge Dansk Industri (DI) bliver det næppe bedre foreløbigt.

- Det er voldsomme tal, som allerede nu giver store problemer for virksomhederne. Desværre ser det ud til, at det kun bliver værre i de kommende år. Hovedstaden står på spring til et økonomisk opsving efter coronakrisen, men uden adgang til flere medarbejdere ingen vækst, siger Mads Raaschou, formand for DI Dansk Byggeri Hovedstaden.

Han opfordrer til politiske reformer, der eksempelvis kan skaffe flere både unge og voksne ind på erhvervsskolerne, give bedre muligheder for at hente international arbejdskraft eller på anden måde skaffe flere medarbejdere.

- Rigtig mange virksomheder kan ikke tage flere opgaver ind - de må sige nej til ordrer. Det holder opsvinget tilbage, og hvis vi skal forhindre, at mangel på medarbejdere står i vejen for vækst, så må vi have hjælp fra Christiansborg, siger Mads Raaschou.

Generelt for hele Danmark er det virksomheder tæt på de store byer, som har færrest problemer med at finde medarbejdere, og hovedstadskommunerne ligger da også generelt bedre end resten af Danmark.

Samlet er det 25,5 procent af hovedstadens virksomheder, der forgæves har forsøgt at hyre arbejdskraft. På landsplan er det 31,2 procent i gennemsnit.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, at kommunen er der for dig?