26. maj 2020
Lyskrydset ved Parkvej, Marievej og Østerparken er ude af drift, og der går lidt tid, før det dur igen. Foto: Stina Felby Egerup
gallery icon

Se billedserie

Lyskrydset ved Parkvej, Marievej og Østerparken er ude af drift, og der går lidt tid, før det dur igen. Foto: Stina Felby Egerup
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lyskryds i sort i flere uger: Se hvornår det er i orden igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lyskryds i sort i flere uger: Se hvornår det er i orden igen
Taastrup - 12. september 2019 kl. 14:03
Af Kasper Ellesøe
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Lyskrydset ved Parkvej, Marievej og Østerparken i Taastrup har været ude af drift i et stykke tid, og lyssignalerne er pakket ind i gul plastik.

Lars Koch, der er vejchef i Høje-Taastrup Kommune fortæller, at det er en alvorlig skade, der gør, at det ikke bare er lige til at ordne.

- I ni ud af 10 tilfælde genstarter man egentlig bare lyskrydsene, og så virker de igen, men i det her tilfælde er det mere kompliceret. Det er styresystemet, der er gået ned, og nu mangler, der nogle reservedele, der er på vej hjem, siger Lars Koch.

Lyssignalet er koblet sammen med lyskrydset ved Taastrup Hovedgade og Vesterparken samt lyskrydset ved Taastrup Hovedgade og Kirkevej, så de tre lyskryds skal indstilles intelligent, så de passer sammen, og det er blandt andet det, der gør, at det er kompliceret. Der vil gå omkring 14 dage yderligere, før lyskrydset er ordnet, fortæller Lars Koch, der ikke ved, hvordan det er sket, men fortæller, at det ikke var tordenvejrets i slutningen af august, der er skyld i nedbruddet.

I forhold til trafikreglerne skal man huske, at hvis ikke der er trekantede vigepligtstavler, så har man højre vigepligt, og det betyder, at hvis man for eksempel kommer fra Parkvej, så skal man holde tilbage for bilister, der kommer fra Marievej.

- Men når man ser et lyskryds, der er i sort, så skal man bare køre forsigtigt, for selvom der var nogle, der holdt tilbage sidst, er det ikke sikkert, det sker næste gang, så man skal køre forsigtigt og se sig for, siger Lars Koch.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk