18. oktober 2019
»Stemning fra Kulhuse« af Inge Prier
gallery icon

Se billedserie

»Stemning fra Kulhuse« af Inge Prier
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lys og naturstemninger pryder ny udstilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lys og naturstemninger pryder ny udstilling
Taastrup - 13. maj 2019 kl. 19:27
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er malerier, gennemstrømmet af kompositioner af farver, lys og naturstemninger, der vil udgøre indholdet i den kommende kunstudstilling i Kunstforeningen Foyer'en i Taastrup Idræts Haller.

Kunstneren bag udstillingen er Inge Prier fra Frederikssund, der formår at lade sine billeder gennemstrømme af lys og karakteristiske former, som sammen med kompositioner og farver opleves med rødder tilbage til den berømte danske stemningsmaler Oluf Høst.

- Jeg maler med mange forskellige materialer og har det bedst, når farverne fører mig et stykke ad vejen. Jeg bruger hele lærredet som rummet, hvor lyset næsten altid er det vigtigste for mig. Herudover er der fragmenter, som kan være vægge eller konstruktioner i bygninger, felter i landskaber, vejrliget, og hvor mennesker kommer i en balance med farverne og det uendelige opstår. Det drejer sig ikke om det naturalistiske, men om at opnå et koloristisk og abstrakt motiv, hvor farverne går over i det sanselige og giver følelse og balance og dermed føder stemningen i billedet, siger hun.

Der er fernisering på udstillingen mandag den 20. maj klokken 19.30, hvor alle er velkommen.

På ferniseringen vil Inge Prier fortælle om udstillingen og det at arbejde som billedkunstner. Der vil på ferniseringen også være live musik spillet af elever i kommunens Musikskole.

Udstillingen kan opleves fra 16. maj til 19. juni 2019.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk