15. december 2017
Louisa Yaa Aisin. Foto: Rose Sonjah
Louisa Yaa Aisin. Foto: Rose Sonjah
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Louisa Yaa: »Grace er mål for sexisme og racisme«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Louisa Yaa: »Grace er mål for sexisme og racisme«
Taastrup - 18. april 2017 kl. 14:12
Af Josefine Klitgaard
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

31-årige Louisa Yaa Aisin er vokset op i Taastrupgaard. I sin tid fik hun sin store interesse for teater på musical-linjen på Taastrup Ungdomsskole. Lige nu er hun aktuel i den nye film med Casper og Frank Dan Dream.

arrow Læs også: Studenter råbte »negersvin« og »luder« efter små piger

- Jeg har boet i Taastrup hele min opvækst fra jeg blev født i 1985. Jeg har gået i vuggestue i noget, der hedder Svanen og børnehave, fritidshjem - alt sammen ved Taastrupgaard. Jeg gik også på Selsmoseskolen indtil 3. klasse og derefter på Parkskolen indtil 9. klasse. 10 klasse tog jeg på Linie 10, fortæller Louisa, som man i øjeblikket kan opleve på de store lærreder i filmen Dan Dream rundt omkring i Danmark.

- Min karakter i filmen er mål for ret sexistiske og racistiske bemærkninger, så det var også et hårdt projekt for mig, fortæller Louisa, der erindrer mange ar og smertelige minder fra 80´erne og 90´erne i Taastrup. (Se artiklen: Studenter råbte »negersvin« og »luder« efter små piger, red)

- Jeg vil sige, at det også var vigtigt for mig at mærke, hvor menneskelige de andre på filmholdet var. Især fordi filmen blandt andet kredser om tematikken diskrimination. Pludselig var minderne meget tilgængelige og tydelige, siger Louisa, der husker, hvordan hun i sin opvækst håndterede at føle mig diskrimineret.

- I filmen håndterer min karakter Grace det med ydmyghed og en tro på det bedste i mennesket. Jeg er glad for, at jeg har haft mod nok til at arbejde med det, selvom det har været grænseoverskridende, er det ikke noget i forhold til virkeligheden, understreger Louisa.

Filmen Dan Dream er skrevet af Casper Christensen og Frank Hvam, der også spiller hovedrollerne. Det er ikke en Klovn 3, men en film, der foregår i de tidlige 80´ere, hvor vittigheder om blandt andet sorte mennesker var mere accepterede. Louisa spiller Thorkilds (Casper Christensen, red) ghanesiske forlovede.

Mødet med de kreative

- Jeg begyndte på et hold, der hed Musical på Taastrup Ungdomsskole, da jeg var 13 år gammel i 1998, og blev ved dér, indtil jeg var omkring 17 år. Jeg elskede at optræde og jeg fik samtidig nye venner, der også tænkte en smule anderledes. Kreativt. Det var stimulerende og vigtigt for mig, fortæller Louisa og tilføjer:

- Jeg fandt ud af, at jeg havde talenter, der kunne trænes og fik forståelse for, hvad engagement i andre mennesker, kulturer og projekter betyder.

Louisa er den ældste af tre søstre. Og selvom moren flyttede fra Taastrup for fire år siden, tager Louisa ind imellem nogle smut tilbage til sin barndomsby.

- Det var mærkeligt ikke at skulle hjem til Taastrup på besøg længere. Derfor tager jeg ind i mellem nogle smut til Taastrup alligevel. Jeg holder af at besøge de steder, hvor jeg er vokset op. Især Taastrupgaard, området ved Selsmosesøen, Hedeland og området ved Albertslund Bjerget.

En folkekomedie fra de tidlige 80'ere

Dan Dream er et dansk eventyr om mod, fælleskab og store drømme. Filmen følger en lille gruppe fantaster, der sætter sig for at gøre det umulige og skrive historie ved at udvikle verdens første elbil. Historien er frit inspireret af en virkelig hændelse fra 1980'erne, nemlig præsentationen af den danske elbil 'Hope Whisper'. Elbilen kørte galt ved et pressemøde i Forum i 1983.

arrow Skuespilleren fra Taastrupgaard
18. april 2017 kl. 14:44 Opdateret: kl. 11:33

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk