18. december 2017
Politikere fra alle partier var inviteret til at komme på besøg på sprogskolen. Her er det Venstres Flemming Andersen og Dansk Folkepartis Flemming Hansen (nr. 4 fra højre), der møder eleverne på sprogskolen.
Politikere fra alle partier var inviteret til at komme på besøg på sprogskolen. Her er det Venstres Flemming Andersen og Dansk Folkepartis Flemming Hansen (nr. 4 fra højre), der møder eleverne på sprogskolen.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokalpolitik på sprogskolen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokalpolitik på sprogskolen
Taastrup - 10. oktober 2017 kl. 11:46
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Høje-Taastrup sprogcenter havde valgt at indlede den kommende kommunalvalgkamp med at inviteret de lokale politikere ind i klasserne til en snak. Og modsat sidste valg, hvor man afholdte den klassiske paneldebat, var formen denne gang en dialog med en enkelt politiker, om hvad det er, som driver dem i deres politiske arbejde.

Alle partier og Lokallisten var inviteret med, og med undtagelse af Enhedslisten havde alle valgt at takke ja til invitationen.

Alle klasser havde som forberedelse til mødet med politikerne været på besøg på rådhuset for at få et indblik i, hvilke samfundsmæssige opgaver kommunen løser, og hvordan det lokale bystyre fungerer. Så rustet med fakta og tal om kommunen - og nysgerrige på hvordan det danske lokaldemokrati fungerer - var der lagt op til en nogle spændende timer, både for kursister og politikere.

Efter politikerne havde fortalt lidt om sig selv og deres motivation for at gå ind i politik, var der lagt op til politisk snak omkring de emner, som optager kursisterne på sprogskolen.

Temaerne var mange, men især en række emner gik igen i de forskellige klasselokaler: Arbejde, uddannelse og integration.

Mange af kursisterne oplevede, at netop deres danskkundskaber er en barriere på arbejdsmarkedet, og deraf kommer en stor del af deres motivation for netop at gennemføre et uddannelsesforløb på sprogcenteret.

Sproget kom også til stå sin prøve i dialogen med politikerne og kommunen. I præsentationen af kommunen havde man brugt vendingen 'at Høje-Taastrup ligger i et smørhul', hvilket for mange af kursisterne ikke var nemt at forstå, ligesom politikerne et par gange var nødsaget til at slå over i engelsk for at få alle med i dialogen.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk