28. september 2021
Ole Stephensen blev valgt til Taastrup-kredsens folketingskandidat i januar 2017. Nu skal den og to andre kredse finde en ny folketingskandidat. Foto: Thomas Olsen
Ole Stephensen blev valgt til Taastrup-kredsens folketingskandidat i januar 2017. Nu skal den og to andre kredse finde en ny folketingskandidat. Foto: Thomas Olsen
Foto: THOMAS OLSEN
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal sorg over Ole Stephensens død: Han var utrolig engageret

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal sorg over Ole Stephensens død: Han var utrolig engageret
Taastrup - 07. februar 2019 kl. 09:42
Af Stina Felby Egerup

Nyheden om Ole Stephensens død vækker stor sorg i de politiske kredse i Høje-Taastrup, hvor den folkekære journalist var opstillet som folketingskandidat.

arrow Læs også: Journalist Ole Stephensen bisættes fra Holte Kirke

Han har derfor flere gange været deltager i politiske debatter i området, ligesom han har været med på flere møder i de seneste to år.

En af dem, der på den måde har stiftet bekendtskab med Ole Stephensen, er borgmester Michael Ziegler (K).

»Før da kendte jeg dig kun fra skærmen. Men du var jo præcis den samme i virkeligheden. Varm, humoristisk, engageret. Og så var du socialkonservativ, hvilket gjorde dig til et perfekt match til Taastrup-kredsen«, skriver borgmesteren på Facebook.

Også Merete Scheelsbeck (K), som tidligere var folketingskandidat i Taastrup-kredsen og nu sidder i Folketinget, hylder Ole Stephensen på Facebook: »En helt forfærdelig nyhed her til aften. Vi vil alle komme til at savne, Ole. Han var en fantastisk fyr. Forrige lørdag var jeg til hans fundraisingfest, hvor jeg havde fornøjelsen af at have ham til bords. Det var en så hyggelig aften, og det er svært at forstå, at han nu ikke er her mere. Mine tanker går til hans familie«, skriver Merete Scheelsbeck.

Enhedslistens Emil Viskum kommer med en hilsen: »Da jeg for to måneder siden mødte Ole Stephensen til debat på Høje-Taastrup Gymnasium var han imødekommende, lun og humoristisk, og selvom vi ikke var enige om alt (han var trods alt konservativ), var det en god oplevelse, hvor Ole Stephensen opfordrede til bredt samarbejde på tværs af partier og faktisk var meget optaget af socialt udsatte«, skriver Emil Viskum på Facebook.

Skal finde ny kandidat
Ole Stephensen var opstillet som folketingskandidat i tre kredse, nemlig Taastrup-kredsen (Høje-Taastrup og Albertslund), Brøndby-kredsen (Brøndby, Ishøj, Vallensbæk) samt Hvidovre-kredsen. De tre kredse skal nu ud og finde en ny kandidat som følge af Ole Stephensens alt for tidlige død.

- Nu skal vi indkalde til opstillingsmøder og finde en kandidat, der kan træde ind med kort varsel. Det sker jo på en tragisk baggrund, men vi skal jo finde en ny kandidat, og der er også en tidsfaktor at tage hensyn til, siger Kurt Scheelsbeck, der er næstformand hos De Konservative i Høje-Taastrup.

Merete Scheelsbeck har tidligere været kredsens kandidat og sidder nu i Folketinget, da hun overtog Rasmus Jarlovs plads, da han blev erhvervsminister.
Hun siger til DAGBLADET Roskilde, at det endnu er for tidligt at sige, om hun vil overtage Ole Stephensens plads som Folketingskandidat.
- Jeg tror, at vi alle er lidt i chok, og vi har nok lige brug for en tænkepause, siger hun.
[color=#0000ff" style="background-color: rgb(255, 255, 255);] [/color]

Men hun er et oplagt bud, lyder det fra lokale konservative.

- Hvis vi skal løse det her på en god måde, er det klart, at det ville hjælpe at have en kandidat, vi har ført kampagne for før, og som kender til det hele. Men intet er afgjort endnu, og jeg tror, at alle lige skal bruge en tænkepause, siger Kurt Scheelsbeck, der er Meretes far og tidligere selv har været Folketingskandidat i Taastrup-kredsen.

Det var ham, der i sin tid var med til at opfordre Ole Stephensen til at stille op til Folketinget for De Konservative på Vestegnen.

- Jeg mødte ham på Folkemødet på Bornholm for tre år siden, hvor han deltog i flere møder i De Konservatives telt. Det lægger man jo mærke til, og en mand som ham med den baggrund og de evner til at kommunikere er guld værd for et politisk parti, siger han.

Da Merete Scheelsbeck senere meldte ud, at hun ikke ville genopstille, spurgte de lokale Konservative Ole Stephensen, som takkede ja.

- Han var et utroligt imødekommende og engageret menneske, og han valgte altid den positive tilgang til tingene. Det er et stort tab, og vi vil virkelig savne hans bidrag og indstilling til det politiske projekt, han var blevet en del af, siger Kurt Scheelsbeck.

arrow Jarl Friis om Stephensen: Vi var som en motorcykel med sidevogn
07. februar 2019 kl. 16:05 Opdateret: kl. 16:06
arrow Han har underholdt generationer med lune
07. februar 2019 kl. 12:00 Opdateret: kl. 09:16
arrow Hele Danmarks Go'Morgen-Ole har det fint med at være sig selv
07. februar 2019 kl. 07:33 Opdateret: kl. 11:33

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Stemmer du til kommunalvalget i år?