21. august 2019
Naturplanteskolen i Hedehusene har importeret usprøjtede solgule appelsiner fra Valencia. De er garanteret søde, lyder det fra Naturplanteskolen. PR-foto
Naturplanteskolen i Hedehusene har importeret usprøjtede solgule appelsiner fra Valencia. De er garanteret søde, lyder det fra Naturplanteskolen. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal gårdbutik importerer spanske »vintersole«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal gårdbutik importerer spanske »vintersole«
Taastrup - 20. februar 2019 kl. 17:22
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Naturplanteskolen har startet egenimport af søde, usprøjtede »vintersole« fra Spanien.

Skuffelsen ved at sætte tænderne i sure appelsiner midt i den lange danske vinter kender de fleste danskere.

Nu tilbyder Naturplanteskolen ved Hedehusene imidlertid garanteret søde og saftige appelsiner, direkte importeret fra Valencia på Spaniens østkyst.

Planteskolens katalanske medarbejder, Eulàlia, fik for nylig et godt tilbud om levering af usprøjtede appelsiner fra en producent i Valencia, der er et af Spaniens store appelsindyrkningsområder.

Som katalaner var det særlig hårdt for Eulàlia både at undvære hjemlandets sol og de søde, saftige appelsiner som erstatning for den manglende sol i vintermørke Nordeuropa, fortæller hun.

»Vintersole« har hun døbt hjemlandets appelsiner. Og tilføjer på engelsk:

- An orange is a human right.
Vel at mærke en sød og saftig en.

De appelsiner, som Naturplanteskolen nu sælger fra gårdbutikken på Stærkendevej 177 ved Hedehusene, er helt friskplukkede og usprøjtede. Hverken mens de voksede frem på træet eller efterfølgende er de sprøjtet med pesticider eller andre kemikalier. Skrællen er således ikke overfladebehandlet og kan benyttes i kager og mad.

Udover appelsiner byder Naturplanteskolens gårdbutik også på økologiske grøntsager, frø og meget mere til den spiselige og naturvenlige have.

Man kan læse mere på naturplanteskolen.dk.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk