24. september 2020
Gamle briller får nyt liv i Nepal. Aflever aflagte, intakte briller til Anytime i Hedehusene fra 10. oktober til 31. december. Foto: PR
Gamle briller får nyt liv i Nepal. Aflever aflagte, intakte briller til Anytime i Hedehusene fra 10. oktober til 31. december. Foto: PR
Foto: woraput/Getty Images
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lokal butik sender dine aflagte briller til Nepal

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokal butik sender dine aflagte briller til Nepal
Taastrup - 09. oktober 2019 kl. 15:02
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Nu har alle borgere i Hedehusene mulighed for at rydde op i gemmerne og samtidig gøre en forskel for andre.

Den 10. oktober er det nemlig Verdens Synsdag, og i den anledning indsamler Anytime i Hedehusene aflagte briller, som herefter sendes til Nepal i samarbejde med organisationen Syn for Sagen. Brillerne gives her til svagtseende, som ikke selv har mulighed for at købe briller.

- I et land som Danmark, hvor man bare kan gå til sin lokale optiker med sine synsproblemer, er det svært at forestille sig, hvor stort et handicap et dårligt syn er i lande som Nepal, siger Pia Sølling fra Anytime i Hedehusene.

- Et ordentligt syn afgør, om man lærer at læse og skrive - og får en uddannelse. At hjælpe lokalbefolkningen til et bedre syn er på den måde et vigtigt led i at skabe et værdigt liv og en bedre fremtid for rigtig mange. Den hjælp vil vi gerne være med til at give, og derfor er vi med i Syn for Sagens indsamling til Nepal.

De indsamlede briller bliver sorteret, opmålt og testet, inden de bliver sendt til Nepal - og når brillerne når frem, bliver de nøje tilpasset deres nye ejermand.

- Alle slags briller kan bruges, så længe stel og glas er intakte, uanset stil, styrke eller år på bagen. Vi håber meget, at rigtig mange vil kigge skufferne igennem for aflagte briller, der måske ikke passer længere - hverken til syn eller stil - for de vil helt sikkert vække stor glæde og begejstring hos en ny ejer, som har stærkt brug for dem, siger Pia Sølling.

Man kan aflevere aflagte briller i Anytime på Hovedgaden i Hedehusene året ud. For hvert indleveret par briller får man et lod i konkurrencen om et brillegavekort på 500 kroner.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk