19. juli 2019
TIK Løbere er klar til vinterløb. Foto: Ole Thielemann, løber TIK Løberne
TIK Løbere er klar til vinterløb. Foto: Ole Thielemann, løber TIK Løberne
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Løb sikkert i vintermørket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Løb sikkert i vintermørket
Taastrup - 15. januar 2019 kl. 09:14
Af Finn R. Andersen, Næstformand i TIK Løberne
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Du kan løbetræne med TIK Løberne hele året uanset vejret, men uanset om du løber med TIK Løberne eller alene, er der er nogle ting du skal være opmærksom på i vinterhalvåret. Det vigtigste er sikkerheden. Når du løber om aftenen, er det mørkt og biler og andre trafikanter kan have svært ved at se dig. Derfor bør du bruge lysvest, lysarmbånd eller tilsvarende og evt. løbe i pang-farvet løbetøj f.eks. hvid, gul eller orange med reflekser. Når vi løber sammen i TIK-Løberne har den forreste løber ofte en pandelampe på, dels for at få øje på eventuelle huller i vejen, men også for at blive set af andre.

Og ja, TIK-Løberne løber hele året (næsten) uanset vejret. I de seneste 10 år, har træningen kun været aflyst et par gange. Taastrup Løbet, der løbes hver måned, har ikke været aflyst en eneste gang i de 43 år det har været afholdt.

Ned til nul grader løber de fleste i almindeligt løbetøj med lange ærmer og ben. Under nul grader er det en god ide med hue, handsker og uld og uldsokker inderst mod kroppen. Uld holder varmen også hvis det bliver vådt. Under -10C skal du tænke på den kolde luft. Brug evt. en såkaldt buff til halsen og op for ansigtet, så du indånder lidt opvarmet luft. Under -10C er nok ikke for nye løbere.

Når det er mørkt, skal du passe på, men det er ikke en undskyldning for ikke at løbe. Først og fremmest løb forsigtigt og løb, hvor der er lys. Nogle bruger særlige vandtætte vintersko med kraftig sål, men de fleste løber i almindelige løbesko. Hvis det er sneglat er der nogle der bruger skridsikre "snekæder" på skoene. De kan købes i mange løbe- og outdoorforretninger.

Læs mere om på TIK Løberne på tik-loberne.dk. Vi løbetræner hver tirsdag og torsdag kl. 18.30 samt søndag kl. 9. Mød blot op i løbetøjet ved TIK Klubhuset, Parkvej 78, Taastrup og spørg efter en af trænerne. Vi har 7 hold med uddannede trænere og vi kan tilbyde næsten ethvert løbetempo rundt på dejlige naturstier på Vestegnen. Du kan løbe gratis hos os i startmåneden. Og det er et godt tidspunkt at komme i gang, der er mange med Nytårsforsæt der ligesom dig gerne vil i gang.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk