25. februar 2021
Ledigheden er faldet markant i Høje-Taastrup Kommune. Her er det morgenmylder ved Høje Taastrup Station med de ikoniske buer på stationsbygningen. Foto: Kenn Thomsen
Ledigheden er faldet markant i Høje-Taastrup Kommune. Her er det morgenmylder ved Høje Taastrup Station med de ikoniske buer på stationsbygningen. Foto: Kenn Thomsen
Foto: Kenn Thomsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ledigheden falder: Største fald i hovedstadsområdet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledigheden falder: Største fald i hovedstadsområdet
Taastrup - 17. oktober 2018 kl. 16:18

Det kommer borgerne til gavn, at både den samlede ledighed og langtidsledigheden nu er stærkt på vej ned i Høje-Taastrup Kommune.

Ifølge radiokanalen P4 København er Høje-Taastrup den kommune, der har størst fald i langtidsledigheden i hovedstadsområdet, der er faldet fra 2 procent langtidsledige i 2012 til nu 0,9 procent ifølge DR's egne udtræk fra Danmarks Statistik.

Den samlede ledighed i Høje-Taastrup Kommune - altså både kortere og længerevarende ledighed - er faldet stærkere end på landsplan, og ledigheden nærmer sig niveauet for kommunerne i det øvrige Østdanmark. I august var den samlede ledighed i Høje-Taastrup Kommune på 4,4 procent.

Den udvikling vækker stor tilfredshed hos borgmesteren, fordi byrådet har haft en målrettet, flerårig strategi om, at væksten i antal arbejdspladser på virksomheder i kommunen også skulle resultere i en nedgang i ledigheden.

- Opskriften er, at de ledige kommer væk fra jobcentret og i stedet kommer ud og møder virksomhederne. Vi har i vores erhvervsservice gode erfaringer med at samarbejde med forskellige virksomheder, og de erfaringer har vi båret over i jobcentret, hvor vi arbejder meget virksomhedsorienteret, siger borgmester Michael Ziegler (K).

Mange indsatser

Som led i strategien har byrådet ad flere omgange tilført ressourcer til jobcentret for at styrke indsatsen, ligesom jobcentret har arbejdet med forskellige nye tilgange.

Heriblandt er der etableret en jobbutik på rådhuset, hvor ledige borgere så at sige skal »vendes i døren«, så de forlader rådhuset med et jobopslag og måske endda en aftale om samtale i hånden.

- Vi gør meget ud af at være i kontakt med de lokale virksomheder. For eksempel samarbejder vi med firmaet Flyers, hvor ledige oplæres og uddannes til job inden for transportbranchen. Sådan et samarbejde har vi også med Ikea, og i denne måned indleder vi et nyt samarbejde med firmaet Tscherning, som efter samme model vil lære ledige op inden for bygge- og anlægsbranchen, siger Steffen Mølgaard (K), der er formand for arbejdsmarkedsudvalget i Høje-Taastrup.

Dialog og samarbejde

Generelt er der vægt på en intensiveret dialog og samarbejde med de lokale virksomheder. Dels er der en vagttelefon, som giver én indgang til jobcentret. Dels har jobcentrets virksomhedskonsulenter styrket den aktivt opsøgende kontakt til virksomhederne. Blandt andet med henblik på at indgå partnerskabsaftaler.

Det vækker tilfredshed hos virksomhederne, som får deres egen, personlige indgang til jobcentret, uanset om det handler om rekruttering, hjælp i forbindelse med håndtering af en ansats sygeforløb eller andet.

- Vi har fået hjælp til både rekruttering af nye medarbejdere og i forbindelse med at håndtere længerevarende sygdom og for eksempel sprogudfordringer. Og der er det altså vigtigt, at jeg har dialogen med den samme konsulent i jobcentret, uanset hvad sagen drejer sig om, fortæller direktør Jørgen Lennert Christensen fra Hedehusene-firmaet Acrimo, der producerer solafskærmning.

Og virksomhedskonsulenternes tætte dialog med virksomhederne kommer kommunens ledige til gavn, som for eksempel Tobias Gårdager, der til P4 København kunne fortælle, at det var kommunens virksomhedskonsulent, der fortalte ham om et ledigt job og overbeviste ham om idéen i at søge job uden for sit oprindelige fag som pilot. Han er i dag ansat som tekniker i det lokale vækstfirma Stellini, der servicerer virksomheder med kaffeordninger.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?