21. oktober 2021
Du kan selv prøve kræfter med 'mail art' eller 'korrespondance kunst', som det hedder på dansk.
gallery icon

Se billedserie

Du kan selv prøve kræfter med 'mail art' eller 'korrespondance kunst', som det hedder på dansk.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lav 'mail art' til Billedkunstens dag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lav 'mail art' til Billedkunstens dag
Taastrup - 09. marts 2016 kl. 13:11

Billedkunstens Dag er en tilbagevendende landsdækkende begivenhed, der sætter spot på vigtigheden af billedkunstundervisning for børn og unge.

På dagen vises mangfoldige bud på kunstworkshops og billedkunstundervisning rundt omkring i Danmark.

På Høje-Taastrup Billedskole fejrer vi billedkunstens dag med en spændende Mail Art event, hvor borgerne i Høje-Taastrup inviteres til at fremstille et kunstværk i form af et postkort, der efterfølgende sendes med posten.

'Mail Art' kaldes på dansk 'Korrespondance Kunst'. Fænomenet opstod i 50'erne og 60'erne hos blandt andet kunstgruppen Fluxus, hvor flere af gruppens medlemmer specialiserede sig i at sende små kunstværker med posten. Den amerikanske kunstner Ray Johnson (1927-1995) bliver betragtet som den første Mail Art kunstner. Han var med til at udvikle et helt netværk af Korrespondance kunstnere i datidens New York.

'Mail Art' er en kunstgenre, der arbejder med kunsten som en gave, der, måske helt uventet, dukker op i ens postkasse. I 'Mail Art' er det ikke beskueren, der vælger værket, men derimod kunstneren der vælger hvem, der skal modtage hans eller hendes kunst. At sende ens kunstværk til en udvalgt modtager giver en anden mulighed for at fremvise et værk, end hvis det udstilles for tilfældige beskuere på et galleri eller et museum.

Kunstnergruppen Fluxus brugte postkort, papir, collager lavet af fotografier og flade objekter, stempler, hjemmelavede kunstneriske stempler, maling, poesi, musik og meget andet, der kunne puttes i en kuvert og sendes. Ofte havde hver Mail Art event et tema, som de forskellige kunstnere blev inspireret af.

Onsdag den 16.marts klokken 17-19 kan du fremstille dit eget 'korrespondance kunstværk'. Billedskolens stiller kunstnerisk vejledning samt alle materialer til rådighed. Workshoppen foregår i Søjlesalen i Taastrup Medborgerhus, og det er gratis at deltage.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?