18. oktober 2021
Sådan så det ud, da historieværkstedet i Taastrupgaard åbnede. Foto: Jørgen C. Jørgensen
Sådan så det ud, da historieværkstedet i Taastrupgaard åbnede. Foto: Jørgen C. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lav legetøj som i gamle dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lav legetøj som i gamle dage
Taastrup - 14. oktober 2021 kl. 15:34
Af Kasper Ellesøe

I efterårsferien bliver der masser af familieaktiviteter i Høje Taastrups Historieværksted. Her kan børn og voksne lave dukker og bolde som på oldemors tid. Samtidig kan de også røre og se spændende ting fra fortiden. Og høre fortællinger om livet i området for 50, 100 og 300 år siden.

Historieværkstedet drives af Kroppedal Museum og ligger på Taastrupgårdsvej 45. Her byder museets ansatte velkommen i alle hverdage i efterårsferien.

Familier kan derfor lynhurtigt lære at lave deres egne kludedukker af stof og uld. Ligesom de også kan spinde uld og fremstille bolde af den slags, børn spillede med for hundrede år siden.

- Vi glæder os rigtig meget til at tage imod børn og voksne fra Høje Taastrup-området og den øvrige Vestegn, når efterårsferien sætter ind, siger Kirsten Egholk fra Kroppedal Museum.

- Vi byder på hyggelige oplevelser for alle aldre: Lige fra aktiviteterne, hvor familier kan lave deres eget, historiske legetøj til fremvisninger af ting og film, der viser Høje Taastrup og omegn i gamle dage.

Udover legetøjsaktiviteter kan de besøgende også se Historieværkstedets spændende udstilling om unge fra forskellige perioder af Vestegnens historie, ligesom de kan prøve kræfter med nogle af de tjanser, som en tjenestepige skulle udføre i 1600-tallet. Eller som en teglværksarbejder skulle udføre i 1920'erne.

Gratis oplevelser til flere børnefamilier

Entré og aktiviteter er gratis for alle i Historieværkstedet, der åbnede i starten af september. Værkstedet har indtil nu haft besøg af hundreder af gæster, og i efterårsferien forventes der endnu flere.

- I Historieværkstedet har vi allerede været glade for at modtage masser af glade børn og voksne, der er trådt ind i fortiden gennem et besøg. Og vi har skaffet plads og materialer til endnu flere gæster og endnu flere aktiviteter i efterårsferien, siger Kirsten Egholk.

I efterårsferien vil Historieværkstedet have åbent den 18, 19, 20, 21 og 22. oktober kl. 12-16. Derudover vil værkstedet have åbent den første og sidste søndag i hver måned frem til jul.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Rejser du til udlandet i år?