24. august 2019
Kraftigere og kraftigere monsunregn har gjort det umuligt at dyrke ris i det vestligste Nepal. Folkekirkens Nødhjælp anlægger kunstige fiskesøer som et alternativ til rismarker. PR-foto
Kraftigere og kraftigere monsunregn har gjort det umuligt at dyrke ris i det vestligste Nepal. Folkekirkens Nødhjælp anlægger kunstige fiskesøer som et alternativ til rismarker. PR-foto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kurs mod katastrofe: Organisation søger indsamlere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurs mod katastrofe: Organisation søger indsamlere
Taastrup - 17. februar 2019 kl. 15:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Folkekirkens Nødhjælps indsamling den 10. marts handler i år om klima, og hvordan vi undgår klimaflygtninge.

Om indsamlingen siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp.

- Vi har kurs mod en klimakatastrofe. Klimaforandringerne betyder allerede nu, at fattige mennesker må forlade deres hjem, og mange lande vil blive fastholdt i fattigdom, hvis vi ikke tager klimatilpasning alvorligt.

Hun opfordrer til, at hvis man vil slå et ekstra slag for klimaet, kan man stadig nå at melde dig til Folkekirkens Nødhjælps årlige sogneindsamling. Pengene går til de mennesker, der er hårdest ramt af klimaforandringerne. Hun nævner Nepal som et eksempel:

- I Nepal mærker den fattige del af befolkningen, hvordan voldsomme oversvømmelse ødelægger rismarkerne. Derfor hjælper Folkekirkens Nødhjælp med at omlægge landbruget til afgrøder, der er mere resistente overfor ekstreme vejrforhold. Vi anlægger også fiskesøer, som sikrer at nepaleserne har adgang til mad året rundt - også når oversvømmelserne rammer.

I Høje-Taastrup Kommune er der indsamling fra Reerslev Kirke, Ansgarkirken, Fløng Kirke, Sengeløse Kirke, Taastrup Nykirke og Rønnevangskirken. Alle steder starter indsamlingen kl. 11 og slutter nogle timer senere.

Hvis man vil være med til at knække klimaudfordringerne, kan man melde sig som indsamler på blivindsamler.dk.

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk