17. april 2021
Lisbeth Olesen (t.h.) er den glade vinder af et valgfrit kunstværk blandt Åbne Atelierdøres kunstnere. Hendes valg faldt på dette værk af Inge Smith Hansen. Foto: Kirsten Bringstrup/ Åbne Atelierdøre
gallery icon

Se billedserie

Lisbeth Olesen (t.h.) er den glade vinder af et valgfrit kunstværk blandt Åbne Atelierdøres kunstnere. Hendes valg faldt på dette værk af Inge Smith Hansen. Foto: Kirsten Bringstrup/ Åbne Atelierdøre
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kunstvinder føler sig heldig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstvinder føler sig heldig
Taastrup - 27. september 2018 kl. 11:41
Af Lisbeth Jansen

Et stort maleri i nuancerne sort, lilla og orange hænger nu hjemme hos kunstelsker Lisbeth Olesen fra Taastrup, der er den heldige vinder i årets lodtrækning blandt de besøgende ved Åbne Atelierdøre i Høje-Taastrup.

arrow Læs også: Blev forelsket i kunstværk: Har ramt det rigtige udtryk

I år var det tredje gang, at Åbne Atelierdøre fandt sted, og det skete den første weekend i september - i år med det indtil videre højeste antal besøgende.

Blandt de besøgende trækkes der lod om et kunstværk efter eget valg. Gavekortet til kunstværket er sponsoreret af Danske Bank Taastrup-afdeling, og det skal bruges hos en valgfri kunstner blandt årets deltagere i Åbne Atelierdøre.

I sidste uge fik årets vinder Lisbeth Olesen så mulighed for at overraske den kunstner, hun havde peget på, nemlig Åbne Atelierdøres formand Inge Smith Hansen, som er kendt for sine markante farvevalg.

- Jeg er dybt taknemmelig for at have vundet. Jeg har fået at vide, at der var omkring 70 personer i puljen, så jeg føler mig fantastisk heldig, siger Lisbeth Olesen.

Sidste år var hun rundt til samtlige af de dengang 16 deltagende kunstnere på den weekend, hvor Åbne Atelierdøre foregik. I år nåede hun rundt hos seks af de 14 deltagende kunstnere, og det var nok til et lod i puljen.

Lisbeth Olesen er både kunstelsker og udstiller også selv sin egen kunst hos den lokale kunstforening Humlen. Hun har gennem sit arbejdsliv som pædagog selv brugt kunst flittigt i sin tilgang til de børn, hun har haft med at gøre.

- Det er en god vinkel til børn at gøre dem fortrolig med kunst fra starten af deres liv. Når børn dyrker kunst, er de skabende. De har fat i et lærred, lærer at kombinerer farver og sætte former og farver sammen, siger hun.

Lisbeth Olesen var ikke et sekund i tvivl om valget af et af Inge Smith Hansens kunstværker.

- Inge er helt sig selv i sit kunstneriske udtryk og i sin person. Hun er helt unik. Det er hun, lyder Lisbeth Olesens begrundelse.

- Kunstværket, jeg har valgt, så jeg udstillet i Inges have under Åbne Atelierdøre. Allerede dér sagde jeg til mig selv, at det måtte jeg eje. Hendes brug af den sorte baggrund, og de røde, orange og lilla felter går op i en højere enhed og giver livsglæde, siger Lisbeth Olesen.

Inge Smith Hansen blev selv i den grad positivt overrasket, da Lisbeth Olesen kom forbi kunstneren for at indløse sit gavekort.

- Jeg er vildt stolt over det. Det føles som et enormt skulderklap. Det kan jeg virkelig vokse på, siger Inge Smith Hansen.

Hun har arbejdet med kunst i 40 år og maler med olie på hørlærred.

- Jeg kan godt lide energi i min kunst, og derfor har jeg en sort baggrund på mange af mine malerier. Jeg kan ikke få den samme glød i billedet, hvis ikke jeg bruger sort. Man skal også forholde sig til den sorte farve. Når jeg maler sort, er jeg fuld af lys, siger Inge Smith Hansen, der tit skal forklare netop det valg af farve over for andre.

- Den sorte farve bringer mig i dyb kontrast med indre fred, mit nærvær med mit bekymrede sind, og min overaktive tænkning forsvinder og efterlader mig i en tilstand af fred og uforstyrrethed. Det er i den sorte farve, jeg føler mig genopladet. Den er med til at forhindre, at jeg brænder ud, lyder hendes forklaring.

I sin egenskab af formand for Åbne Atelierdøre er Inge Smith Hansen meget glad for årets øgede besøgstal hos de lokale kunstnere.

- Årets udgave af Åbne Atelierdøre var en stor succes, og vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra deltagere og besøgende, siger hun.

- Interessen i Åbne Atelierdøre har virkelig været utrolig positivt. Det kan være ensomt arbejde at være kunstner, så det er meget givtigt og dejligt at få en dialog med folk, at møde dem og høre deres spørgsmål under Åbne Atelierdøre, siger hun.

arrow Kunstner inviterer indenfor i den skabende proces
21. august 2020 kl. 06:01 Opdateret: kl. 11:13
arrow Torbens kunst skal betyde noget
04. oktober 2019 kl. 18:54 Opdateret: kl. 10:58
arrow Åbnede dørene for borgerne: Der skal være tid til den gode snak
10. september 2019 kl. 10:01 Opdateret: kl. 09:30

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?