17. januar 2018
Winnie Grynnerup er glad for det store, nye bassin, men mener omklædningsrummene i svømmehallen er underdimensionerede. Foto: Jens Wollesen
gallery icon

Se billedserie

Winnie Grynnerup er glad for det store, nye bassin, men mener omklædningsrummene i svømmehallen er underdimensionerede. Foto: Jens Wollesen
Foto: Jens Wollesen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kritik af ny svømmehal: Fint bassin, men for små omklædningsrum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritik af ny svømmehal: Fint bassin, men for små omklædningsrum
Taastrup - 16. marts 2017 kl. 09:26
Af Pernille Rohde
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Winnie Grynnerup er flittig bruger af Taastrup Svømmehal. Hun går til aquafitness hver uge og glæder sig over det nye, store bassin og ikke mindst hæve-sænkebunden. Der er dog flere forhold i den nye svømmehal, som Winnie Grynnerup og hendes holdkammerater mener, er kritisable. Og dem har hun nævnt i et åbent brev til borgmester Michael Ziegler.

arrow Læs også: Ziegler: Jeg kan godt se, at det ser lidt tight ud

Lokalavisen Taastrup tog en tur i svømmehallen sammen med Winnie Grynnerup og Peter Christensen, idrætsfaglig leder i Høje-Taastrup Kommune.

1/3 mindre plads

Vi går først ind i kvindernes omklædningsrum, som Winnie Grynnerup oplever som meget småt.

»Der er væsentligt mindre gulvplads i omklædningsrummene. Mit skøn er, at der nok er 1/3 mindre plads i forhold til den gamle svømmehal og det er ingen overdrivelse at sige, at brugerne står på nakken af hinanden, når de klæder om,« siger Winnie Grynnerup.

Kamp om bænke og stole
Hun mener desuden, at der er alt for få bænke i omklædningsrummet.

»Fremmødet til aquafitness er gennemsnitligt på 16 kvinder. Efter træning er der ikke plads til alle på de fire meter bænk, der er i omklædningsrummet,« siger hun og konstaterer, at der dog siden indvielsen er sat seks løse plaststole ind i omklædningen.

»Det er selvfølgelig rart, men da de optager gulvplads, er der endnu mindre plads at bevæge sig på ved omklædningen. Der er 'kamp' om at komme til bænke og stole, i særdeleshed når ungdommen vælger at opholde sig i omklædningsrummet, fordi cafeen i indgangsområdet har lukket, så de ikke kan sidde der, eller når de andre svømmehold sideløbende med aquafitness kommer ud efter deres træning,« siger Winnie Grynnerup.

Hun påpeger også, at skabene, som man skal opbevare sit tøj i, er meget små og uden hylde til fx briller og smykker.

»Det er vinter og mange badegæster kommer til fods eller på cykel og har cykelhjelm, tykt vintertøj på og støvler. Men det er ganske enkelt svært at finde plads til dynejakker og støvler i skabene og det er et must at medbringe en plastpose til støvlerne af hygiejnehensyn,« siger Winnie Grynnerup.

Besværlige skabe

Besværlige skabeSkabene er heller ikke optimale, mener Winnie. Hun viser, at skabenes låger smækker i, med mindre man kan sætte lågen i klemme i skabet ved siden af. Det kræver dog at naboskabet ikke er i brug. Endelig har skabene et låsesystem, der giver en del problemer.

»Man skal huske at indprente sig nummeret på det garderobeskab, man har udset sig. Med det nye elektroniske låsesystem indbygget i gummiarmbåndet kan man nemlig tage et hvilken som helst skab. Men dermed er der heller intet nummer på det elektroniske armbånd, der indikerer valg af skab. Skabet låses ved at føre gummiarmbåndet hen foran en lysende grøn prik på lågen, som herefter bliver rød, hvilket betyder, at det er låst. Jeg har flere gange oplevet, at andre brugere har stået og kigget fåret ud i luften, fordi de efter besøget i svømmehallen har glemt, hvilket skabsnummer de valgte. Så må de gå rundt og sætte armbåndet på skabene, til de finder det rigtige,« fortæller Winnie Grynnerup.

Besværlige skabe

At man skal nedad en trappe efter at have klædt om til badetøj, for at komme ind i svømmehallen, mener Winnie Grynnerup heller ikke er hensigtsmæssigt.

»Trappen kan jo ikke undgå at blive våd og så er den meget glat. Vi klamrer os allesammen til gelænderet, når vi skal nedad den,« fortæller hun.

At der er indrettet et caféområde med salg af badetøj og tilbehør, mener Winnie Grynnerup er en fejldisposition.

»Der er en café i TIK-regi meget tæt på, som kan benyttes, så man skulle hellere have brugt pladsen til bedre omklædningsfaciliteter,« siger hun.

arrow Kommunen: Omklædningsrum kan blive større, men det kræver penge
16. marts 2017 kl. 09:54 Opdateret: kl. 15:07

Redaktionen

Ring på 43 77 26 30 eller skriv til:
redaktiontaastrup@sn.dk

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk